En liten tripp

Då har jag varit utomlands tre dagar, eller 4 blev det om man räknar med restid.
var mycket varmt kan jag säga, tur det fanns aircondition i ett rum, tack & lov att det var sovrummet.

När temperaturen var inställd på 27 grader på airconditionen så trodde jag först den var inställd på 15, så kallt kändes det att komma in i ett rum som låg på 27 grader, då kan ni tänka er värmen som var utanför :-P

tog även några bilder på var jag var någonstans.


Den "lilla" hamnen i Pireus


andra hållet


vart man än gick så var det utgrävningar från gamla tider, vet inte vad det är med att gräva ut gamla grejer men tror det skulle vara roligt.


Hittade något som påminner om the red light district ;-)


Kolla namnet :-) ångrar att jag inte köpte den.

Till helgen blir det sista deltävlingen av DM-serien och lagtävlingen på söndag, det ser vi fram emot, undrar vilken av oss i laget som får sitta i Storån, vill helst sitta i lillån, men för att det ska vara rättvist måste alla få säga sitt.

rapport kommer längre fram, orkar inte skriva mer nu :-P


be safe grow old

DM-helg avklarad

Lördag förmiddag anlända jag till bysjön, först av alla. Tycker det är rätt skönt att få vara först, ingen jäkt bara ta det lugnt, blanda mäsket kolla grejerna mm.

Mäskblandningen var naturligtvis geer´s rakt igenom, förutom löjmäsket som jag trodde att jag hade kvar av Traper, fanns inte ens ett kilo av detta i väskan, och dagen som kan sluta som löjfiskedag :-P
fisck improvisera och använda mig av mörtmäsket som jag sållade genom ett finmaskit såll och blötte upp till gröt, det fick väl duga hade inget val.

Regnade nästan hela tävlingen, och det var tungrott med alla blöta saker, 2 parasoller åkte upp, ett över mig och ett över väska mm.

hamnade i lite tidsnöd och fick krama bollar vartefter jag sköt ut dem till matchspöplatsen, blev ca 10st mandarinstora bollar med frysta blodisar och några klippta maskar, på långspöplatsen hamnade endast 3 bollar för det skulle bli mörtfiske där trodde jag. slutade sist på sektionen !!!!!!
var mycket trögt fiske på hela sträckan,
Bo Enström tror jag vann min sektion på lite över 2kg och jag sist på 300gr, spelade ingen roll vad jag gjorde så kom alldrig fisken in på min plats.

Andra dagen: Efter gårdagens snöpliga resultat så var jag tvungen till en rejäl uppryckning, för att ha någon slags chans överhuvudtaget, en vinst skulle vara underbart behövligt, men visste att det skulle bli nästan omöjligt att uppnå, med tanke på vilka som hamnade på min sektion denna dag, Peter Eriksson förra årets DM champ och Jörgen Storm den gamle räven som alltid är bland de främsta, en av Åslundsbröderna och ingen av dem kan man räkna bort, sedan var det marcus Enström och Jonas G, Jonas G räknades bort ganska omgående då han fick migrän efter ca 5 minuter och mäskade med magsäckinnehåll bakom boxen, så han la av efter det, Marcus är inte oäven han heller kan jag säga.

Men iaf, denna dag var det endast brax och mört som jag ville ha samt en bra placering, så man inte bara blir utfyllnad till sista individuella uppe i orsa.
Mäsket var som dagen innan Geer´s, själva blandingen håller jag hemlig än så länge, men Geer´s är det iaf.
Fick lite tid över idag eftersom det inte var så många spön som skulle upp, tog fram 2 feederspön, 2 matchspön och ett långspö 8m.  så det gick snabbt att loda, lodar bara ett spö sen kollar jag mot den som är lodad. feederspöna var klippsade redan på samma längd som matchspöna.
klippte i ganska rejält med mask till grundmäskningen, för att sedan fylla på med jämna mellanrum, eller oftare om braxen kom.
blev ca 14 bollar "mandariner" på matchspöplaten och 14 på långspö, här skulle det baggas var tanken.
Började med långspö, hade omgående ett napp men bommade, sedan helt dött, så att de som satt på C-sektionen drog bra på långspö,
Sedan fick jörgen en på feeder tror jag det var, så jag gick ut med matchspöt och fick en brax nästan direkt masken kom ner till botten, sen var det ganska mycket brax på min plats och jag fick dem att stanna kvar, medans Jörgen hade oturen att de försvann eller så fanns det inge fler på hans plats.
kände mig ganska nöjd efter 3timmar och säker på en vinst på min sektion då jag var det enda som hade skapligt med brax, sista halvtimmen fick jörgen 2 braxar till, och det hade avtagit för min del så det var tur att det var slut på tävlingen, fick lov att variera fisket lite idag mellan feeder och matchspö, ena stunde ville de ha betet helt stilla och nästa lite rörelse, gjorde säkert slut på nästan 0,5-1kg mask på 4 timmar, tstade även sticky mag, men tyckte inte det var lika effektivt idag som klippt mask, kan ha varit det som fick dem att stanna kvar, för både Jörgen och Peter E är bra på att locka till sig braxen från andra.

Fick ihop 13920gram och en vinst, Jörgen lite över 6kg och kom 2 på det, resterande placeringar vet jag inte.
Men det bådar gott till Orsa helgen den 3-4 september, då det blir Lillån :-) hoppas det går bra där också.be safe grow old

DM- till helgen

DM närmar sig och revanchsuget ökar, med tanke på min insats från förra året så måste jag skärpa mig rejält, men det måste väl till ett mirakel till det, kanske om jag får en sektion helt för mig själv så kanske :-)
fiska kort efter microlöja eller långt efter brax, ja vad kan det bli, har fiskat i bysjön rätt så många gånger i år och det har inte varit lätt, förmodligen värmen som ställt till det tror jag, ibörjan av säsongen gick det hyffsat men på senare tid så har det varit svårfiskat, även andradagsfisket har varit svårt, en del gånger endast fåtal braxar och andra gånger ingen alls, knappt någon mört heller för den delen, men mörten har det varit fin storlek på på dem som man fått.

Blir nog en kombination av löja och brax, löjfiske första timmen och ev andra timmen, om nu inte det är någon som får in braxen,då måste man väl testa på dem tidigare, men tror inte på några höga vikter första dagen, andra dagen så kan allt hända, blir väl någon som får bra fiske, medans andra får titta på.

Min taktik blir 3-3,5m, 7-8m, 30m, och en plats så långt jag kan kasta, vilket säkert inte blir så långt ;-)

Finns ju några som vägrar fiska löja, men det gör inte jag,
knätofsraggarna från orsa tillhör inte dom heller ;-)
finns det inte något annat att få, så då blir man tvungen, kan vara bra att ha någon firre i nätet innan man slösar bort tid på brax.
vi får hoppas på att alla får plats på baksidan av bysjön, så man inte hamnar i lilla sjön, dels för att det tar lite tid från upptacklingen att ta sig dit och dels för att det är trökigare där. så baksidan är platsen man vill vara på. 

more to come.be safe grow old

Utvärdering Orsa match open

Ska med några rader försöka analysera fisket  under orsa match open, tänker inte gå in helt i detalj, blir för mycket att skriva då.

Började lördagen med avfärd mot orsa kl 05,00, vill vara där i tid för att få lite lugn och ro, hatar att stressa, känns inte som man har riktigt koll på läget då.

Hade blivit lottad redan under veckan att min plats första dagen skulle bli Ore älv eller storån som den också kallas.
Ville bli lottad på den nedre sektionen då jag tycker från förra gången jag var där för några år sedan att de är enklare att fiska, dels för att det inte är alltför djupt, ca 3-3,5m, till skillnad från övre sträckan som är ca 5-6m.

blev lottad där jag ville på den nedre sektionen, nu var det upp till mig att fiska bra.
hamnade på nästkant uppströms, med Tommy Strengselrud på kanten, det var väl tilltagna peggar, och bra ordnat med röjningen så inget att klaga på där.
Tacklade upp 2 feederspön varav ett var ett biffigt spö som jag tänkte använda som mäskspö, men även som backup om det skulle bli trassel på det andra, spöet är förresten ett Colmic dorado 13 fot, Shimano baitrunner som rulle med flätlina och 0,20 som chocklina.
Det andra var ett Shimano feederspö, inte det värsta men mycket skönt att fiska med, där hade jag lindat på en ny lina från colmic som heter Method line Feeder 0,18. vart positivt överaskad av linan, mycket mjuk och skön att kasta med.

1 sliderspö åkte upp, med cralusso zero slider 13gr eller 12gr kommer inte ihåg riktigt.
TaP 11,5 meter plus 3toppar med två st 4grams jollyflöter och 1 med 3gr cralusso Bubble, passade bra med 3 gr bubble.
tog även fram sjumetarn och femman

Började med att kasta ut ca 7 st apelsiner på TaP,  
3 mandarinstora på femman med mörtmäsk, ifall stämmen skulle komma in och braxen utebli,
Lobbade ut en stor feeder ca 15 gånger på 30m för feederfisket.

Började fiska Tap utan framgång, så grannarna få fina mörtar, och Tommy på kanten drog brax,
Började få nippran när det gått 1 TIMME och inte ett napp, hade under den tiden underhållit feederplatsen och femman, med jämna mellanrum, inte för mycket men litegranna iaf, så att det var lite småfisk på femmetersplatsen så snabbt ut med den och fick då 2 små mörtar, sedan ingenting, gick ut på Tap igen och fick då en större mört på ca 100gr, sedan dött igen, provade feeder utan resultat i ca 25min ingenting!!!!!
vad i he*vete tänkte jag, tog återigen Tap och fick då en mört igen , följt av en mindre brax på ca 4-5hg, sen dött igen, vad är nu detta tänkte jag, tiden började rinna iväg i en rask takt, ska det hända nåt ska det göra det nu tänkte jag om jag skulle ha någon chans överhuvutaget.
Tommy på kanten fortsatte med att få brax, inte i snabb takt, men stadigt iaf, vilket indikerade att det inte kom in i stora stim, så det fanns förhoppningar ännu.

Men när det återstod ½timme av tävlingen var jag nära att kasta in handuken, men valde att hänga med feederspöt istället, blåste till som tusan ibland så näckrosorna vek över, just när det blåste till såg jag att spöt bockade sig ovanligt mycket, trodde då att näckrosorna blåst över linan, men fattade till slut att det nappade.
fick en riktigt fin id på ca 2kg som räddade mig från totalt nederlag, vägde in som nr 4 på sektionen med 2580gr, Tommy på kanten vann på lite över 13 kg och den andra kanten nedströms 2:a på 10kg.

Vet inte om jag kunde ha gjort på nåt annat vis, kändes som om det inte fanns nå fisk på min peg just den dagen.

På kvällen så samlades de flesta på restaurangen vid bowlinghallen för en middag och utlottning av en Watersnake elmotor, den vanns av Jörgen Storm, naturligtvis ;-)din turgubbe

andra dagen så var det nu Lillån som stod på tapeten och skulle förhoppningsvis leverera mer fisk än storån första dagen.
hamnade på peg 12, tredje från kanten som stormen lyckats dra, mellan oss satt mats lilja, till vänster hade Finn Willy från vårt grannland satt sig.

Till skillnad från storån så var det bottenmetesförbud i lillån.
så det plockades fram 2 st matchspön med 1 10 gramsflöte på och 1 med 12 gram.
TaP med 2 toppar, med respektive 0,75 och 1 grams flöte på samt cuppingkitet för lite presicion.

förmäskningen slopades och jag började med att skjuta ut 5 små bollar på ca 35 meter.
4 bollar på 11,5 och 2 bollar på 6meter dessa koppades ut, satte på en pinkies till att börja med, napp direkt, småmört blandades med lite grövre mört, men visste att det skulle behövas brax för att komma någonvart idagså att det kom upp någon enstaka braxibland, men inget som oroade mig än så länge, fick en lite brax efter ca 1 timme följt av mört igen, testade med liten mask men mört igen, testade då en större mask som förhoppningsvis mörten skulle få problem med och braxen kanske hinna med att ta, mycket riktigt, brax på :-) men sedan mört igen, även på större mask.
Fick då se att Jörgen på kanten fick en brax på matchspö, böt snabbt spö och testade, brax direkt, här är dom tänkte jag, men de var lite känsliga och inte vidare värst nappvilliga, men fick nån då och då, tappade någon riktigt stor brax och det kom väl några väl valda ord.
vi invägningen så var segervikten lite över 8 kg och jag hade 6,6kg och hamnade på 5:e plats, blev naturligtvis besviken på mig själv då jag visste att hade jag bara fått upp några av de tappade braxarna så hade det sett helt annorlunda ut.
Men men det finns alltid tid för revanch till nästa år.be safe grow old

Orsa match open

Då har man packat bilen för avfärd mot Orsa kl 05,00, vill vara där i tid och hinna med en sista koll innan tävlingen kör igång.

har förberett mig så gott det går för denna tävling, mäsket är blandat för morgondagen, Hamnar i Storån imorgon och Lillån på söndag, vilken sektion jag hamnar på lottar vi om imorgon, hoppas på A, då jag tror att den passar mig bäst, feederfiske samt take a part är väl det jag tänkt fiska. feederfiske och bottenmete är tillåtet i storån, men inte i lillån, tror det blir lite mera fisk i storån första dagen då det vankas skapligt väder imorgon, men lite sämre på söndag, sämre väder passar lillån bättre, och det blir lite bättre fiske förhoppningsvis andra dagen.

Sen gäller det att fiska på rätt sätt, då det kan vara lite trixigt i lillån, så därför är jag skapligt glad över platserna.

rapport kommer.be safe grow old

RSS 2.0