Lappland Bream Master 2013 på mitt vis

Då var det dags igen för Lbm och förväntningarna var höga efter förra årets fiske.
Skulle det bli likadant fiske i år som förra, de funderingar som gick runt i skallen var många, och förhoppningarna stora.
 
Nåja, en sak i taget: Förberedelserna kunde ha varit bättre minst sagt, spöna var ju klara och alla grejer fanns, men färdiga tackel var det sämre med, jaja, det skulle nog hinnas med det också tänkte jag, om inte hemma så hade man ju lite tid när man var på plats.
 
Förberedde farsan på att vi skulle åka tidigt, så jag kom upp i tid, han skulle släppas av i Östersund där även kaffe med tillhörande godsaker skulle inmundigas innan vidare färd mot Dorotea och Doro camping.
 
Väl framme och först av oss som skulle bo tillsammans i stugan, så fanns det lite tid åt annat, som t ex. tackel tillverkning och knyta några tafsar, stega längder åt rullspöna på ca 30 -35m. hade även clipsat på 50 m på feederspöna om det skulle behövas.
 
Första kvällen och alla var samlade vid restaurangen vid campingen för sjölottning, alltså vilka sjöar som skulle fiskas och vilka dagar man skulle vara där.
Min lottning blev A C B D , För er som inte vet så är A Ullsjön C Lavsjön B Lavsjön och D Sallsjön,
Sektionerna i Lavsjön ligger på var sin sida av sjön, sjön är så pass stor så de stör inte varandra.
 
Det som fastnade mest i minnet hos de flesta tror jag var att de var mycket björn i trakterna och att de sett färskt björnskit på A, Just den lotten jag fick första dagen.
Jag brukar ha förmågan att alltid vara i väldigt god tid på plats, så även första dagen på A, mina blickar vandrade ut i skogen vid ankomst för att se så att jag var ensam och inte hade några björnar i närheten, med slangbellan i bakfickan klev jag ur bilen, slangbellan skulle endast användas i nödvärn ;-).
Peggdragning på plats när alla kommit fram till sjön, Jag hamnade på kantplats närmare sagt A1, kanske på fel kant tänkte jag, eftersom den kanten inte var så förträffligt bra förra året, men till i år så hade de flyttat ut hela sektionen mot sjön, A1 var således iaf längst in mot viken, men inte lika som föregående år. Den peggen skulle visa sig vara den sämsta hela veckan. Den fanns 1 Norrman med oss idag, och det visade sig vara Runar Sperstad, Samt Bo Enström, i ärlighetens namn så var det dessa 2 som jag såg som de största hoten.
Här skulle Baggas  för fullt, lyckade skrapa ihop hela 960 gram och sist på sektionen, Bedrövligt besviken kände jag mig, Runar gjorde en stark insats och vann på 24 940 och tvåa Bo på 18 740. vad säger man !!
Det fanns inte fisk på min peg helt enkelt, finns det inte fisk så är det väldigt svårt att få något.
 
Högsta vikten för dagen kom från C-sektionen 60 kilo ca.
 
Andra dagen skulle jag vara på C, då skulle de få se minsann.
 
På plats på C-sektionen och vad som nästan kunde betraktas som ett klubbmästerskap, då hela Borlänge sportfiskeklubbs representanter i Dorotea var lottade på samma sektion. dagen före hade de haft den högsta vikten från just denna sektion, men den peggen vart utlottad bland de första. som var nr 6, jag hamnade på nummer 5, alldeles bredvid. Men lite kort om tävlingen så började det ganska dåligt, mycket mört i farten för de flesta utom de som hade nummer 6 och 7, de började hiva brax direkt. fick iaf några stycken efter en lite stund, och tillslut ökade tempot emellanåt, kunde få 2-3 st i snabb följd sedan var det ett gäng mört till braxen kom igen. verkade som mörten var i farten varje gång man mäskade sköt maggot eller majs, men samtidigt så måste ju braxen ha någon mat för att stanna, så det var lite vanskligt att riktigt veta hur man skulle göra, men jag chansade att omvartannat mäska och loosefeda. trodde att de som hade peg 6 och 7 var så pass långt före viktmässigt att jag inte hade nåt med toppstriden att göra, men det visade sig till slut att jag klämde mig in på en andra  plats för dagen på 23.280 segraren hade 25.060, inte så långt borta med andra ord, trean
 fick ihop 21.980.
 
Så jag var hyffsat nöjd med min insats för dagen men grämde mig för att vikten var lite låg, med tanke på vad de andra fått dagen före, och vad de skulle få under dagen, det är ju slutvikten efter 4 dagar som avgör, så jag hade mycket att göra under resterande 2 tävlingsdagar.
 
Tredje dagen skulle jag och min trogna bil till sektion B.
Där de högsta vikterna för LBM kommit upp och där jag har rekordet, så siktet var inställt på höga vikter.
hamnade tillslut på peg 2 med Tommy Strengselrud på peg 1 och Runar Sperstad på peg 3, norrmän på var sida, nu gällde det att visa vem som bestämde ;-), Tommy på peg 1 visade omgående vart det barkade, jag skulle bli statist md andra ord, Mitt rekord verkade vara i fara, med den takten han drog brax så skulle rekordet bli hans, men mitt i tävlingen så gick hans spö av i den grövsta delen, så det gick några minuter till att byta.
 
Runar till vänster om mig beslutade nästan sig för att ge upp men ångrade sig och började meta mört.
Jag hade massor med mört framför mig men det ville jag inte ha, för att göra ett försök att komma ikapp så behövde jag brax och massor med brax. men de kom aldrig igång hos mig, fick några sporadiska braxar som förmodligen var på väg till Tommy.
Skrapade ihop lite över 18 kilo och kom långt bak i placeringen.
Vägde in hos Tommy som haft en bra dag, och där det visade sig att efter några vägningar och räknande att vikten blev till slut 74.530. Grattis till han, men mitt rekord står sig fortfarande :-)
Runar visade att han är riktigt bra på mörtmete, och fick ihop över 29 kilo och kommer inte ihåg antalet men det var många mört han hade i nätet.
 
Efter tredje dagen var det klart att jag inte skulle komma bland de främsta under tävlingen, vikterna som skulle krävas var lite för höga, och jag skulle vara på den sämsta sektionen sista dagen.
D-dagen kan man kalla den, för D-sektionen var min plats sista dagen, och det vara många som inte ville ha den platsen med till nästa år, hela sektionen var grund, riktigt grund, jag hade på niometers ca 50 cm, och feedern slog i botten innan man ens han sträcka upp linan, så det var en mycket grund sektion.
men jag hamnade till vänster om Kent Adell, som i sin tur hade Tommy Strengelsrud till höger om sig. Tommy Låg tvåa sammanlagt inför denna dag, och han hamnade på bästa platsen återigen :-)
Missade några napp på feedern, medans jag tittade på Tommy som hade sånt där drag på feedern som gör att man inte kan sluta titta, Kent fick några idar i början, men det dog ut för honom, och för mig så kom det aldrig igång.
Dagen före så hade 2 st på denna sektion blivit utan fisk, så alla visste att det var en dålig sektion viktmässigt.
Men det tyckte nog inte Tommy på kanten som tyngde ner nätet till en vikt på 79.180. 
Jag lyckades locka upp en abborre på 20 gram, snacka om att knäcka sina motståndare. 
Nu ska jag inte gräva ner mig alldeles, för det går fler tåg och nästa år då jäklar :-)
 
Sista kvällen med prisutdelning och Bankett med grillat kött och diverse tillbehör, mycket gott .
 
Slutställningen blev som följer,
 
Nr 1.  Tommy Strengelsrud
Nr 2.  Nikklas Strengelsrsomud
Nr 3.  Runar Sperstad
Nr 4.  Kent Adell
Nr 5.  Patrik Liss
 
Tre Norrmän på podiet, de fiskade väldigt bra under dessa fyra dagar som spenderades i Dorotea.
 
Stort tack återigen Till Leif Doris som gjort detta möjligt.
Makalöst ställe säger jag, och jag tror de flesta som var med håller med om detta. 
 
Slutsegraren av Lappland Bream Master, Tommy Strengelsrud
 
 
 

RSS 2.0