Halascka Open, Arboga

Första mettävlingen för i år, hur skulle det gå.
Förhoppningarna var stora iaf.
Började med att kliva ur sängen denna gång iaf :-P till ett ljud från mobilen som ställts på väckning kl 05,00, tänkte åka kl 06,00, för att hinna med att blanda mäsk, kolla in sträckan mm, vill ju alltid vara i tid.
Kom dit kl 08,20, stannade efter vägen och fyllde upp med lite bensin i bilen, samt lite kaffe och en kanelbulle som intogs under resan mot Arboga.
Väl där så blev det lite snack med de som redan var på plats, allt för att få en lite uppfattning om hur vattnet var, kanske få lite ideer om storleken på flöten som skulle behövas, Kent adell "Browning" hade fiskat utanför sträckan på fredagen, och där var det väldigt strömt, gick inte att hålla botten med 15 gr !
Men just där är ån lite smalare och närmare bron, så det går väl kanske inte att jämföra riktigt, men ett litet hum om strömmen fick man, runt 10 gr tippade jag på innan start.
Dags för mäskblandningen, gjorde iordning 4 kg geers, och två kg Geers ;-) och ytterligare 2 kg Geers Leem,
Samt hade i ca 1 dl pellets 1 burk majs, och ca 2dl döda maggots, klippte även i ca 2dl mask innan start.
Lottningen gick sedvanligtvis lugnt tillväga, och jag lottade som nr 3, drog nr 18, vilket innebar tredje platsen uppifrån sett, de hade peggat bakvänt, de började längst nerströms med peg nr 1, och så gick det uppströms.
Vilket innebar att jag satt närmare platsen där det inte gick att hålla botten med 15gr torpedo !!
Väl på peggen så plockade jag upp 3 toppar till till T-P, tog fram ett 12 grams torpedo och tänkte att det borde räcka, testade först med det innan jag plockade fram fler.
12 gram räckte till för det mesta, men eftersom strömmen eller om det var viden som gjorde att det inte riktigt räckte till ibland vet jag inte, men jag blev tvungen att ta fram en 15 grammare också, för att få grejerna stilla på botten, så gott det gick iaf med den blåsten som var, för det gjorde att spöt gungade utan riktig kontroll.
Men iaf, nog om det nu, visst ja tog även fram en 10grams bubble för att fiska kort.
Mäskningen gick bra, 10 grapefrukt stora bollar med bra med mat i hamnade på 11,5m och 4 st på 7m,.
dagen flöt på lugnt, alldeles för lugnt, tror alla fick nog en lite chock att det nappade så dåligt, de flesta var nog förberedda på ett bra drag i fisket, men så blev det inte tyvärr, men så är det ibland.
Kom tvåa på min sektion efter Anssi som hade lite över 7 hg, jag skrapade ihop 480gr, 6 gr tillgodo på trean Esa som fick se sig slagen av mina 480 gram :-) man ska ha tur ibland.
Tror högsta vikten för dagen var ca 3 kg, inte mycket för denna å.
åkte till vandrarhemmet för en god natts sömn, utvilad var jag kl 06,00, samling kl 07,00 och lottning kl 9.
Hade mycket mäsk kvar från dagen före, så det var bara att fylla på litegrann, sen var det klart.
Drog nummer 5 denna gång, och det var mycket bättre tyckte jag då strömmen var lite mindre neröver,
räckte med 12 gram för att hålla botten bra tyckte jag, men plockade fram ytterligare en 12 grammare och en 10 gr för kortplatsen.
denna dag skrapade jag ihop 2400gram och en sektionsvinst. nerverna steg, hur gick det för de andra ettorna från dagen före, för dem gick det inte bra, men bättre för de som hade 2 poäng, högsta vikten för dagen hade Tom Ö på lite över 9 kg, som förövrigt även han hade en 2:a från dagen före, men han vann på vikten då vi slutade på 3 poäng sammanlagt.
Tom Östlund Vann, jag tvåa, och Anssi L trea, vi hade 3 poäng var så vikten fick avgöra placeringarna.
Men hur som haver så var det jävligt skön start på metesäsongen, med en bra placering direkt.
Nästa gång ska vi försöka oss på Örebro, där det förövrigt finns mycket att lära, har alltid fiskat dåligt där, har ingen kläm på hur men ska göra för att få bra under hela tävlingen, utan det brukar börja bra för att sedan gå utför, eller börja riktigt dåligt för att sedan bli bättre, men då tyvärr alldeles försent.
men nu ta vi nya tag och föröker att tämja svartån :-)
be safe grow old.

ännu en bomtur

var ut en sväng med Tap under veckan, men det var tydligen fortfarande för tidigt, tror den senaste kylan ställt till det.
Under turen så var det kallt, men fortfarnade fiskbart om jag säger så, men efter ca 2,5tim så började det att snöa, och tyckte det blev lite kallare, så jag beslutade mig för att ge upp, hade ju inte fått nånting så det kändes inte som en förlust.
Det som kändes lite jäkligare var att när jag endast hade boxen kvar att bära till bilen så slutade snövädret och solen kom fram :-P kände inte för att plocka fram allt igen så jag gav mig av.
Nu har det varit kallt i några dagar, men at det ser ljusare ut framöver, och jag är beslutad att få mig några turer i kroppen med fisk innan första tävlingarna kör igång, känns alltid lite bättre med några pass i kroppen så man känner att allt är som det ska och att allt fungerar.
Nästa planerade pass är på onsdag, så håll koll :-)
be safe grow old

RSS 2.0