påskhelgen.....innebar jobb

Då har man jobbat hela påskhelgen så det har inte blivit nå fiske av på några dagar :-(
Men förberedelserna till Arboga fortskrider som planerat "nästan" hade velat klämma in några fiskepass innan nästa helg.
Kan bli ett i morgon om allt stämmer, och ev ett på torsdag, bara så man vet att allt är shysst och det fungerar som det ska.
Tävlingsnerver??? nä va är det ;-)
men ska bli sk*troligt med första för året, helgen efter bär det av till Örebro.

Kommer mer om fisket imorgon, hoppas jag får med mig den ökända sparven :-)


be safe grow old

No pictures

Lovade bilder från ån med mannen från grannbyn Smedjebacken, men det blev inga, sa att jag skulle fota när han fick fisk, men tyvärr så uteblev fisken och således korten,Tror det beror på mäskblandningen ;-) inge geer´s där inte, får se om han klarar av att hiva nån firre i Arboga istället :-)

Hämtade mitt mäsk på Söndagen, mycket goddoftande saker från Geer´s.
Det enda som återstår att hämta från "mitt ;-)" lager hos roger är Colmic´s grejer som jag väntar på, nytt spöfodral och carryall samt några prylar till Boxen.

ÄNTLIGEN

Nu trodde man att metetarmen skulle lugna ner sig litegranna iaf, det gjorde den väl till viss del, men samtidigt ökade den på annat vis, konstigt nog, fick väl mersmak tror jag.

Fiskade som vanligt i Tunaån, anledningen är de stora fiskar man får tidigt på säsongen och strömmen, perfekt för TaP (take apart spö).
Kom ner till ån och tyckte att strömmen avtagit litelite grann från förra gången, då räckte det inte med 15 gr plattis på,
Men nu var det precis så det gick, som jag trodde med andra ord.
Men fisket kunde ha börjat bättre, började med att fastna med lodsänket och naturligtvis så ligger det lodsänket kvar på botten, nu ska väl sanningen fram att jag han precis få till lodniongen och att det var vid det lilla sista finjusteringen som den lilla klumpen valde att gräva ner sig bland dy och grenar.

Iaf så började jag mäska med 5st apelsinstora bollar som bestod av ca 1,5kg Braxkung special, just det som Constellation tagit fram, till det så lades ungefär lika mycket tung svart Leem, också det från Geer´s.
Doftade fortfarande väldigt gott. 
Hade några burkar med Lyspinkies från i vintras kvar, så det hamnade en näve sånt i mäsket,
Det var det enda som jag använde till krokbete också ska tilläggas.

Tog ca 1 timme innan jag så en liten indikation på flötet som kunde ha varit ett napp, koncentration igen och där satt det, äntligen. Första fisken för i år. det var en mindre Id, liten för att vara här iaf, vikt ca 7 hg.


synd att det syntes så dåligt men elasticen var ute en liten bit iaf :-)


fick ytterligare två st Idar, dessa var betydligt större, den första av dessa 2 uppskattades till ca 2 kg, och den största, vägde Per- Arne åt mig eftersom jag ringde åt han att komma med våg, trodde den var tyngre än vad vågen visade 2460gr  skapligt fisk med andra ord.
Men finns inga bildbevis på dessa andra fiskar eftersom batteriet behagade att ladda ur precis när man behövde det som bäst.
Anledningen till det är att även om jag kopplar in laddaren i telefonen så måste den andra ändan va laddaren sitta i ett uttag, vilket den inte gjorde :-(
ett misstag som inte kommer att upprepas.

Imorgon ska självaste Bergman komma på besök till ån för att försöka lura upp en och annan Id, vi får se vad han har för elstic i spöt, jag körde med Hollow elastic 10-14, och det behövdes med strömmen och kraften hos dessa idar..
 mer bilder från morgondagen kommer.


be safe grow old  

Hos Roger

Var till Roger en dag nyligen och kollade runt lite, och man blev lite sugen på några grejer måste jag säga :-)
tog ett par bilder hur det ser ut nu

Allt har tydligen inte kommit än så det blir mer saker snart att gå och gotta sig i.Kan säga att det fanns mycket 8-) 

Premiärturen avklarad :-D

Då har man äntligen varit ut på en T-P tur i Tunaån, vädret kunde inte vara bättre, fick tom ta av mig kläder för det blev för varmt med de kläder jag hade pyltat på mig.

Iaf så hade jag inga stora förhoppningar om ett bra fiske, kan vara lite klurigt tidigt.
Och ån visade sig på sin värsta sida idag tyvärr, 3 st 15 gr Cralussoflöten förstörda, som ni förstår så fastnade man mycket, måste ha varit mycket skit på botten, vet inte vad men mycket gräs och grenar fick jag upp då man fastnade, 15 gram var lite för lite  märkte jag, men det var de tyngsta jag hade med mig, trodde inte man skulle behöva större flöten, men ack så jag bedrog mig.

Jaja tänkte jag jag måste iafd prova, blev ju så till en början att man fiskade en bit ovanför botten, tack vare att flötet var för lätt, hade inte ett napp, ändrade djupet så jag fick kontakt med botten, tror faktiskt att jag hade ett napp men missade den, sedan var det grenar och åter grenar och gräs på kroken, vet att det oftast är på botten fisken står så här tidigt, fisken brukar ha såna där vidriga larver på sig när man får dem, och det är vad jag vet beroende på att de står still på botten och inte rör sig så mycket.

inte nog med det så har mina flötesgummin tagit slut !!!!!och naturligtvis i den storleken jag behöver, måste införkaffa detta så fprt som möjligt :-P
Klantigt kallar jag det för, borde ha kollat detta innan beställning av alla prylar i vintras.

nåja  fick mig en liten tur ut till vattnet iaf, inge fisk men det gör inget, var otroligt skönt att få fiska på riktigt igen.


be safe grow old

Fisket idag inställt

Som jag befarade men hoppades skulle gå att genomföra blev Inställt, och det pga att vattnet är på tok för strömt, det milda vädret som har kommit har fått snön och isen att försvinna snabbt men även orsakat mycket vatten, inte så att vattnet ökat väldeliga, men fått det att bli tokströmt istället.

Var ner en sväng igår för att kolla läget, chokladfärgat vatten och strömt, vattenfärgen är inga problem, har fiskat där förr då vattnet varit även sämre och fått fisk, men strömmen var i värsta laget :-(
får vänta tills nästa vecka innan det blir läge igen, jobbar ju hela helgen.


be safe grow old

RSS 2.0