Tid??

Hmm......

Undrar hur jag ska få tiden att räcka till, har så mycket att göra och så lite tid att göra det på.

Till hösten om den nu inte redan infunnit sig, så har jag 2 st roliga tävlingar att se fram emot.

Dalakampen i Dala-Husby
och
Nordic Bagging meeting i Söderhamn, kanske den mest roliga av dem två.

Svårt att egentligen säga att den ena är roligare än den andra, eftersom det är i princip  olika fiskesätt man måste använda sig av,
På Dalakampen så är den mörtfiske antingen ena dan eller andra dan, beroende på var man hamnar, hamnar man på den så kallade mörtsträckan så blir det då mört, har man tur så får man runt 5-8kg, och borde då hamna rätt så bra till på sektionen, mest småmört då vill säga.
Braxsträckan kan vara lite annorlunda beroende på om man hamnar där första eller andra dagen, första dagen kan man kanske inte räkna med så mycket i vikt, ca 10-15 kg blir nog vinnarvikten skulle jag tro.
Andra dagen så blir nog segrarvikten uppemot 20kg tippar jag på, om det blir normalt då vill säga, men som alla vet så är det inte alltid det blir som man tänkt.

Söderhamn blir det mörtbagging, högsta vikten första dagen blir nog runt 30-35kg, medans andra dagen så hamnar den nog runt förra årets vikt ca 50-60 kg.
men det är långt kvar tills dess,

Mittemellan dessa tävlingar är det nu bokat en resa till Grekland för att hämta hem mor, som är flygrädd, å så måste jag åka och hämta henne, man har väl otur ;-)

vet inte hur jag ska få mina semesterdagar att räcka till, för nu blev det så att både dalakampen och Söderhamn hande på de helger som jag jobbar, så det måste gå några semesterdagar till det, åtminstone 5-6 st.
Till resan som bara blir ca 5 dagar så blir det 5 dagar :-P


be safe grow old


Borlänges km 2 och 3

Då avgjordes vårat Km i Internatinellt mete under helgen, plats var Bysjön.
Första dagen trodde nog de flesta att vinnaren skulle få in mörten på plats, och att braxen skulle nog komma på slutet men inte vara avgörande, och det stämde, förutom att braxen alldrig kom.

Började första dagen med att dra kant, med Berndt B till höger och Jonas G, samt Patrik L.
Patrik hade då också kant och förvaltade den väl, medans jag på andra kanten inte fiskade så bra, fick inte in mörten riktigt, slutade på delad 3:a plats tillsammans med Berndt, Patrik vann och Jons 2:a.

eftersom Dm hade varit helgen innan och vi visste då att mörten kunde spela en stor roll, så bestämde vi att metspöplatserna skulle vi inte förmäska lika hårt som vid braxfiske, så det fick bli 2 små lösare bollar, på sjumetarn.

På wagglerplatsen så lobbade jag ut 12 mandarinstora bollar med maggot, majs, och lite vaniljpellets, utifall braxen skulle komma in på slutet, men som sagt de kom alldrig.

Jonas "machoman" Gustafsson fick äran att skriva och vika lapparna till lottningen.
det klarade han av galant :-)

Andra dagen hoppades vi på den såkallade andradagseffekten.
Så nu blev det lite mera mäsk och mat på platserna, Patrik och Machman:-) hamnde på samma platser som dagen innan, medans jag och Berndt fick skifta.
Hade hoppats på att få samma plats, men så blev det inte, B var väl inte riktigt nöjd med platsen till en början, men blev nog gladare under dagen, för han vann nämligen på 17 kg, jag blev två på 12,8 kg medans Jonas sorry Machoman och Patrik hade det lite sämre idag, M fick ihop ca 7kg och P ca 5,5kg.
I ärlighetens namn så var vi lite avundsjuka på Patriks plats innan tävlingen för det både bubblade och rullade brax på plats.

Mäsk??
Första dagen en blandning av Gamma feeder och Xtasy bream. ca 50/50 sedan tillsatte jag 2kg leem, för att det inte skulle bli fullt så matigt. med tanke på mörten, körde samma blandning både för mört och brax, tänkte att större mört skulle komma in.

Andra dagen, Skimmermix 2 kg och 3 kg absolut breaker, hade i lite brun färg för att göra det hela lite mörkare.
om jag bara kunde hålla ihop detta med waggler och slangbella så tror jag att jag hade fått mer fisk, strödde bollarna lite för mycket, men sticky magen hamndce på rätt plats, åtminstone inom en rade på 2-3m, måste vara ok tänkte jag med tanke på vinden som var lite byig.

gänget som hamnde till höger om mig första dagen

före lottningen idag.


Peter E "DR Feeder"
kom förbi på slutet av fisket, och visade Machoman Jonas G hur man ska göra :-) lånade grejerna och hivade en direkt, detta var efter tävlingen.


mer fiske kommer, tänkte ev ta en tur på tisdag om vädret tillåter, men då blir det TAP fiske.


be safe grow old


Helgförberedelser

Håller på at förbereda mig inför helgens drabbning, Bolänges Km i Internationellt mete.
Efter mina mediokra resultat detta år så förväntar jag mig inte mycket av kommande helg, men jag kommer att sälja mig dyrt, Ska nu ändra taktik, och ta det som jag brukar, inte ha för stor förhoppningar utan bara göra mitt bästa, räcker inte det så är det som det är.
Förra året gick det hyffsat med fisket, men i år som sagt riktigt uselt, kanske har jag för stora förväntningar och krav på mig själv, så därför har jag tänkt att ta det lugnt resten av året och se vad som händer.

Vårat Km kommer att vara på samma plats som Dm gick på, dvs Bysjön. i förhoppningar om att fisket kommer att bli bra för samtliga deltagare, åtminstone andra dagen, Braxen kan ju vara parkerad på en plats, men vi hoppas att den är lite utspridd.
När Dm gick så strömmade det mycket för att vara bysjön, så därför tänkte jag testa med att köra slider, så att jag får ner hastigheten på flötet, så det inte driftar så fort, sist så testade jag med rejält överdjup för att få ner farten, hjälpte lite grann, men vill ha ner den ännumer.

tänkte testa dessa flöten Cralusso zero slider, får se hur det funkar.
tycker dom fungerar nästan som Polarisflötena som fans/finns genom att flötet låses upp på linan vid olika vinklar, skillnaden är väl att man ska köra med stoppknut på dessa, och att polarisflötena användes till bottenmete.

återkommer med rapport och förhoppningsvis lite bilder på fisket, har förmågan att glömma bort att knäppa kort.


be safe grow old

försök till utvärdering av DM

Dm avklarat för detta år.

Skulle helst vilja att jag kan göra om hela DM serien för min del.
Som jag skrev tidigare om första dm:et i Hormund så gick det som sagt till fanders, å inte vart det ett dugg bättre på hemmaplan, i Bysjön grävde jag mig allt djupare ner i bottenskiktet.

Första dagen och 2:a deltävlingen.
Hamnade på peg 9, första pegen på min sektion, var rätt så nöjd med platsen, kan vara rätt så bra där, hade rätt så stora förhoppningar.
Hade riktat in mig på Löja denna dagen, men hade naturligtvis även andra grejer uppsatta för större fisk, om nu löjan skulle försvinna, detta var min taktik för dagen.

mäskade upp en plats för feeder och waggler på ca 45-50m, en på 7meters platsen och så löjan förstås,
mäsket bestod av Geer´s Gamma feeder och 1996 samt 2kg leem, denna blandning hamnade på 2 platser, till löjan hade jag Traper´s Explosive samt lite majsmjöl.
började med att försöka få lite löja, som var som bortblåst, såg att de som satt längre in fick löja, inte så mycket men lite iaf, men hos mig så var dom helt borta??
testade efter ca en timme på 7 meters platsen och vad händer en löja direkt, för att följas av just det ingenting.
kämpade med allt jag hade men det fanns knappt någon fisk att få, Karl-Olov som satt till höger om mig fick löja, men jag och 2 andra till vänster fick knappt nått.
Sista timmen så kände jag att jag var slagen, så jag var tvungen att testa feeder, drog 2 st braxar direkt, nu kanske man är med i matchen igen tänkte jag, men det var tvärstopp efter dessa 2 firrar.
Vet inte vad som gick fel, om det var jag som gjorde nåt galet eller om det var platsen, det jag kan falla tillbaka på gällande platsen var att jag tog de två som satt till vänster om mig iaf, det tråkiga var att dom satt på en annan sektion, med min vikt på den andra sektionen hade jag kommit 4, och säkrat SM-platsen till nästa år, men nu kom jag tvärsist på min sektion, 7:a med andra ord.
Peter Eriksson gjorde det riktigt bra från andra kanten på sektionen och vann på ca 8,5kg med mest mört i nätet.
stackars lilla jag hade bara 1,6kg på andra kanten.

Andra dagen gryr.
Hade hoppats på en peg runt nr 5-8, men var hamnar jag nr 15!!! så långt bort man kan komma, F**n tänkte jag,
för braxen brukar äta sig inåt, hamna på kant andra dagen i bysjön kan gå fel.
Jaja, bara att bita ihop, var ju i det närmaste tvungen att vinna sektionen för att gå vidare.

Fick ihop 10,9 kg och det räckte till en 6:e plats, endast Jonas G hamnade bakom mig,
vinnarvikten denna dag var 33,4 kg på min sektion, och det var Jörgen Storm.
Hade jag haft 9 hg till så hade jag kommit 5:a, och sammanlagt 9 poäng och kanske en sm-plats, men nu är man 2:a reserv med Kenneth Lilja som första.

för att summera denna DM-resa kan jag bara säga Katastrof, hela året än så länge har gått sk*tdåligt,
vet inte varför och kommer nog inte att få reda på det. men tankarna snurrar, har jag fiskat annorlunda mot förra året eller är det mäsket, eller vad är det egentligen, mäsket kan det ju inte vara, för det fungerar för de andra som använder sig av samma märke.  jag kämpar på och återkommr med stormsteg, detta får mig bara att vilja fiska ännu mer, så håll i er nu.

Ps, måste Gratulera Peter Eriksson som vann årets DM, riktigt bra gjort

till vänster om mig första dagen


till höger
be safe grow old 

TAP-Pass

tog mig en självförtroendetur med Tap, med alla dåliga resultat i år så behövdes det verkligen, inte för att det gör någon skillnad på själva tävlingsfisket, nåja lite gör det, men iaf så tyckte jag att jag behövde en innan vårat DM.
Sagt och gjort så bar det av till Tunaån igen för lite Tap fiske, nu jädrans skulle dom tas braxarna, kom till platsen riggade upp.

Satte mig på boxen och vad händer, kände att det var nåt som kröp på nacken och jag skulle klappa till då stack det till och brände utav H**VE*E, det var en GETING, har inget emotgetingar så länge dom vet att jag är offlimit, men denna visste det tydligen inte.

Ni kan ju tänka er vad som hände med varelsen efter detta, rullade honom som en snorkråka mellan fingrarna och sprättade iväg honom efter ett antal minuters knådande. kan säga att den numer finns in the sky for assholes.

men tillbaks till firrandet tänkte jag med smärtan i nacken, knådade ihop några bollar för grunden, späckade med lite majs och massor med död maggot, hade döda maggots kvar sen Orsa, så innan dom började lukta för illa så kom dom till användning.


Mäsket bestod av en blandning av traper och Geer´s, hade ca 1 kg gamma feeder kvar i en öppnad påse och tog 2 kg av Traper Gran Prix, anledningen till Traper var att det var det jag hade i bilen :-)
och sitter man själv så spelar det ingen större roll vad man kastar i bara man själv tycker att doften känns rätt, och det tyckte jag att den gjorde.

Drogg ihop ett gäng braxar ca 10 st och ett gäng mört, Tog inga kort återigen för det kom ner en kille som kastade med drag och jag kan säga att han hade ingen vidare koll på var han skickade iväg plåtbiten någonstans, så grejerna åkte ihop rätt så kvickt.

men idag på Tors, så kanske det blir en sväng till Bysjön ev kan det bli imorgon istället, vi får se.

be safe grow old

Orsa Match Open

Då har man avverkat ännu en helg tillägnad fiske.
Denna gång blev det Orsas Stolthet metearenan i Lillån, Grymt fin å, vet inte varför det fortfarande kallas för å när det inte har någon naturlig kontakt med varken Orsasjön eller Oreälven, men förhoppningarna finns enligt de lokala :-)
Men iallafall ett riktigt fint ställe att meta på, svårfiskat som tusan, men roligt. fint att sitta boende alldeles inpå.
fins inget att klaga på egentligen, om jag inte räknar med min egna förmåga då.

Jämna vikter överlag, så det var ovisst in i det sista om vem som vann sina respektive sektioner, min sektion första dagen vann en ung norsk kille på 2790gr och jag blev 6:a på 1510gr, då förstår ni att det var jämt.
en enda brax behövdes för att gå från fiasko till succe, men så är det i fiske, och det är väl en del av tjusningen med tävlingsfiske, att det kan hänga på så lite, att välja rätt fisk att fiska efter, eller en kombination av olika fiskar, men då gäller det att ha koll på när man ska byta och fiska nåt annat.
Nu såhär i efterhand så skulla jag ha fiskat löja den första timmen för att sedan satsat på braxen, men då kanske jag hade bommat de fiskar jag fick i början, det är ett vågspel.

Mäskblandningen första dagen bestod av geer´s Gamma feeder och clubmen voorn, med ungefär lika delar Leem.
i mäsket valde jag efter vad man hade hört att det skulle vara svårfiskat vid fint väder, skvappade i ca 2,5 dl frysta jokers i mäsket, eller rättare sagt leemet. Mäskade 3 platser, en kort ca 6m, en på 13m och en wagglerplats på ca 25-30m, fick mesta delen av fisken på waggler.

Andra dagen så var fisken lika svår, men eftersom man hade lite mer grepp om fisket så skrapade jag ihop
2100gr på min sektion, och hamnade på 4:de plats, satsade lie mer på brax denna gång eftersom jag hade allt att vinna och inget att förlora.
så det blev en braxblandning denna gång, Gamma feeder och 1996 + lite leem, i mäsket valde jag att ha lite döda maggots, inte mycket, men tillsäckligt trodde jag för att fisken skulle ha något att gå och plocka i, lättare att ha i mer om det behövs än att ta upp det man kastat i från början, allt är en ständigt vågspel, man vill inte ha för mycket eller för lite.
denna gång satsade jag enbart på 2 mäskplatser, en på 11,5m TAP och en wagglerplats på ca 30m, denna gång fick jag mesta delen av fisken på TAP.

Nåja, får ta nya tag tills nästa år :-)


Lillå metearena

bryggan vi satt på

Lilja pratar regler   första kvällen på bowlinghallen

sektionsegrarna första och andra dagen

Orsa Match Open totalsegrare Rune Grenberg

att träna på till nästa år blir fiske med TAP och kort lina.


be safe grow old


Bysjömästerskapet

Bysjömästerskapet gick i helgen som var, och som vanligt denna säsong så gick det åt fanders.
Enda trösten var väl att man blev bortlottad, hamnade på helt fel peg, långt från fisken med andra ord.
Men det var inte bara jag som hamnade fel, Patrik Liss hamnade på pegen bredvid, så vi hade långa pratstunder om vad man kunde göra åt fisket, men vi kom fram till att det inte fanns nåt att göraför att fisken skulle nappa, fisken måste ju vara på plats innan den nappar :-P
Bättre gick det för Lillsparven Jonas G, som hamnade på peg 2, jag och patrik hamnade på n6 och jag på nr7.

Vi visste väl redan från början innan vi satte ut peggarna att den som hamnar på nr 1 och 2 kommer att få brax,
de platserna skulle man väl egentligen ha tagit bort med tanke på hur nåra vi var som var med i kastspöklassen, men eftersom vi inte visste hur många som skulle komma så satt vi peggarna som vi gjorde, så Jonas hade turen denna gång. nästa år kanske det blir nån annan.


Liten Sparv stor Traktor :-)
bra jobbat Jonas med tävlingen, synd på deltagarantalet bara. Riktigt fina priser som Metebutiken ställde upp med.
förstapristagarna fick förutom en stor buckla ett riktigt fint metspö, Resterande fick mäsk från 10 kg och uppåt.
Så där tackar vi Roger igen som ställde upp.

Har varit inne och kollat på Liljas blogg, mycket arbete de har lagt ner på Lillån, för att få den fiskbar till helgen, de har tom lodat varje peg, 25st.
Så det behövs knappt lodas när man drar lotten :-)
Riktigt bra gjort av herr Lilja och herr Storm.

Nu är det bara lite tackelknytande kvar att göras fram tills dess, kan ju bli lite knepigt fiske, så det gäller att vara  väl förberedd.


be safe grow old
 

RSS 2.0