SM i Internationellt mete

Avfärd från Borlänge med 3 seniorer och en junior, Jonas G och jag i elitklassen och Hans och Erik B i begränsade.
Med full släpvagn bar det iväg mot Göta Kanal i Norsholm, hade aldrig fiskat där förut, men hört en hel del, så jag tänkte att det fick bli som det blir, det skulle vara svårfiskat.
Jag gillar när det är svårfiskat ibland, ska inte alltid vara baggingvatten.
Lördag morgon och väl på plats så blandade vi iordning mäsket, det skulle bli att bestå av Mondial special Kanal 1 kg
samt ca 0,5dl mald hampa och 2 kg svart leem, betet i mäsket bestod av mygglarver ca 2,5dl.
Hamnade på peg 26, tur som en tok tänkte jag, då vi nästan kört ut vagnarna till den peggen :-)
ställde iordning allt och det var dags för mäskning, koppade ut 6 småbollar med larver på 11,5 meters platsen, 3 st på 7meters, och sköt ut ca 5 st på andra sidan, det var ca 25 meter brett.
Det började bra med ett gäng mörtar på 11,5 m samt ett par småbjörknor, med sen efter ett tag så blev man invaderad av mikrobiska snorgärs.
så efter 4 timmar så hade jag knapat ihop 850 gram, inte mycket, kom inte bra till på det, så jag hade inget med slutstriden att göra  "FAAN".
Jonas G hade däremot fiskat bra och hamnade på andra plats efter första dagen, och fick lite press på sig inför andra dagens fiske.
Söndag.
Blandade ihop likadan blandning som första dagen och hoppades att det skulle bli bättre denna dag.
hamnade på peg 49, mycket längre bort än lördagen = lång promenad med tunga grejer, vagn har man, men lastar man fel så blir det som att gå med en tung skottkärra, all vikt på armarna, jaja skyller på mig själv.
Fisket tyckte jag var sämre än lördagen, men med något större fiskar, skrapade ihop lite över 1 kg iaf, lika dålig placering som första dagen "dubbelfaan" .
Fick iaf testa Göta kanal, så blir det fler tävlingar där får alla se upp, nu har man testat det vattnet och vet lite mer :-)
Stort Grattis till Jörgen storm, som vann sina sektioner bägge dagarna och vann alltihop och blev
Svensk Mästare i Internationellt mete.
Nu är det laddning för Lappland Bream Master som går av stapeln 12 -17 Juni.
be safe grow old

Knepigt fiske

Knepigt fiske.
Jonas och jag hade bestämt oss för fiske med T-P på tisdagen i Tunaån, men Jonas fick förhinder, Bjurströmmarna hade också tänkt en sväng dit för lite fiske.
Hade precis ställt iordning allt och grundmäskat med 8 apelsinstora bollar, som bestod av ett ljust mäsk, 2 kg Geers Skimmermix och 1kg Nullens breme, hade i lite majs och maggot.
Då kom de, Bjursrtömmarna allså :-)
de valde att fiska feeder mot andra sidan, Det tog inga långa stund förräns jag fick första braxen, den kom lite oväntat för jag såg inte att den nappade, utan skulle enbar flytta flötet uppströms då jag driftat klart, den måste ha tagit på en grundkant.
Ska försöka förklara hur botten såg ut när jag lodat, slät botten rakt ut, men 1 meter nedströms så började bli grundare, för att på en sträcka av ca 1 m bli 40 cm grundare än rakt ut.
------------------------------------------
\
\
\  *
\
\
\                               * * *
\                            *****  mäskplats
------------------------------------------------------
Vid den lilla stjärnan fick jag alla braxar, precis på kanten tog dom, och endast när jag höll flötet stilla, inget vid drift, hade lagt mäsket på den djupare delen med förhoppningarna om att det skulle stanna vid kanten etersom det strömmade från höger till vänster.
betet de föredrog, eller rättare sagt blev erbjudna var mask, eller mask och maggot,
Tappade några stycken precis där de nappade, en del av dem var rätt så stora, men de kan ha blivit felkrokade eftersom man inte så när de nappade, utan man fick nästan kroka på måfå, eller flytta flötet uppströms försiktigt, och kolla om linan sträckte sig.
Strömförhållandena var att det var lagomt med ett 6 grams bubble.
Till helgen blir det första deltävlingen av Km, stay tuned
be safe grow old

Örebro Open dag 2

Då var det dags för dag 2 i örebro, hur skulle det gå denna dagdå efter första dagens misär.
eftersm vagnarna redan var lastade så hade vi inte särskilt bråttom till platsen, förutom att jag var den enda som skulle blanda mäsk för dagen, mäsket var helt olikt det jag använde på lördagen, då jag körde med mondialmäsk faktiskt, doftade gott det också, men hamnade på en plats som inte gjorde mäsket något rättvis.
Men nu var det åter till mina trotjänare GEER´S, som jag hoppas kommer under veckan för nu är förrådet slut :-(
men fick ihop 6 kg iaf, och det ska räcka långt under en tävling.
Hamnade på plats B12, nästan vid braxkurvan!
Tänkte att detta bådade inte gott, så nära men ändå så långt borta, Lilja den "lilla" räkan hamnade på en plats som jag egentligen hellre hade valt B16, och lind B15, de slapp släppa av varandra med bilen iaf.
Kenneth Johansson på 17, och stefan holst på 18.
Jaja, nog om det, nu var det min peg som gällde, fick Tommy Lindblom på 13, och P-E Gyllbrandt på 14, till vänster om mig så dök det upp en norrman, Odd Henning, och ytterligare en plats nedanför honom så var det en till som jag inte kan namnet på.
Men nu gällde det att verkligen fiska bra för att ha någom som hellst chans att komma på en bra placering.
det finns 3 peggar som är lite grundare än de andra, och jag tror att min var en av dem :-P.
Men iaf. Bestämde mig tidigt för att satsa på braxen, så det fick bli 15 st apelsinstora mäskbollar i grunden, vilka 5 st bestod av mycket mask, casters och majs, koppade även någon sticky mag boll på detta.
Fick en brax efter ca 5 min, men efter det var det trögt, såg att Lindblom fick hyffsat bredvid och även Gyllbrandt,
FAAAN tänkte jag, ska det bli en sån dag, då man får agera åskådare, nej jag vägrar att ge mig så här tidigt tänkte jag för mig själv, koncentrerade mig på mitt fiske och fortsatte som jag hade tänkt, antingen kommer de eller inte, det fanns inget alternativ, hade enbart mäskat upp 13 meters platsen, tyckte det var för grunt att fiska kort, och något rullspö hade jag inte med mig.
Men började få några småbjörkna, koppade i en boll sticky mag, och fisken försvann!!!
som tur var så kom de tillbaka efter en stund, så jag blev lite skärrad av att koppa i något alls, men tillslut testade jag igen med maggot, och de försvann igen !! inge mer sticky mag idag var min första tanke, hur kunde jag vara så dum att koppa i maggot igen när de försvann första gången.
Men hade lite flyt sista 1,5 timmarna, då jag återigen fick brax, då började jag att koppa i mäsk igen med carsters, kom även på att jag hade köpt en lite burk med fjädermygglarver som jag plockade fram, och det fungerade, började få lite flyt i fisket, samtidigt som fisket blivit sämre för de bredvid, men tyvärr så var det lite för sent, hann inte riktigt ikapp, stefan Holst var det ingen som rådde på från sektionskanten som hade nästan 12kg, och min högra granne Tommy Lindblom 7,5 kg, och så jag på 6,1 kg, fisken kom in försent, eller om det var jag som inte fiskade rätt förräns sista 1,5 timmarna.
Det räckte till en tredje plats iaf på sektionen, var inte riktigt nöjd med min insats i början, men det på slutet var riktigt bra tyckte jag, fanns inte mycket jag kunde ändra på då.
Nästa år så har Örebro 30 År´s Jubileum, och det ska jag vara med på igen, ska bli riktigt kul.
Men nu ser jag fram emot nästa helg, då har vi KM i Internationellt mete, och jag ska försvara min Titel som mästare :-) ska bli riktigt skoj det med.
be safe grow old

Örebro Open

Då var man här i Örebro igen, ett år sen sist.
Dagarna skulle spenderas på fiske i svartån lör-sön, lördagen avklarad, och som vanligt i Örebro så gick det åt helvete minst sagt, i mycket hård blåst så sket jag i fisket när det återstod ca 1,5 timme av tävlingen, brukar alltid hålla ut tills tävlingen är avslutad, för man vet ju alldrig vad som händer, kan ju mycket väl komma in fisk på platsen sista minutrarna, men idag så sket jag i det.
Blåsten tog knäcken på mig, och knäckte 2 spön åt andra personer som var med, en Var min reskamrat Jonas G, som lyckades knäcka 2 toppar till sitt T-P.
Han som satt bredvid mig knäckte en topp till sitt spö.
Resten får ni läsa om imorgon eller lite senare.
be safe grow old

RSS 2.0