Jaha, då sitter man här igen

Och är nästintill uttråkad, så vad passar väl bättre än att skriva ner några rader här.

Vårens beställning är inlämnad till Roger, och förhoppningsvis komplett, hoppas nu bara att alla grejer kommer, gjorde ju tyvärr inte det förra året, inenting som är Rogers fel, men frustrerad blir man likaväl, men colmic har ju alltid haft en bra service enligt min uppfattning, ta bara detta med mitt TaP som jag köpte förra året och där Cuppingkitet inte passade i Carpkit toppen som det skulle göra enligt italienarna, men inga problem, de skickade ett extra kit med en extra del som passar, utan kostnad :-) så nu har jag 2 kit, funderar på att ev använda det kitet som en extra top.

vad beställde jag då? Jo som vanligt en massa mäsk, bara väl beprövade sorter som fungerat för de flesta förra året, och några nya, ska bli spännande att testa dessa till våren. Geer´s naturligtvis

Blev en hel del linor, blyn, plus en massa annat smått & gott, men bara sånt man behöver, såna där grejer som man har överallt men inte hittar, har kommit på att om man köper tillräckligt mycket och sprider ut dessa småsaker så finns de överallt, alltid på plats så att säga ;-)

Nuförtiden heter vårat lag i borlänge sportfiskeklubb Team Geer´s Borlänge :-)
Så i år får alla andra passa sig ordentligt.

Väntar nu på att det ska komma upp några tävlingar på metetorget som intresserar mig, tänkte först åka ner till Norrköping, men hoppade över den, hoppas på Arbogaån och örebro, till att börja med.be safe grow oldEfter op

Jaha, då har man kommit hem efter operationen, kom hem lite senare än beräknat pga av lite komplikationer.
Kirurgen misstänkte lite tarmvred till en början, men kunde även vara gasen de fyller en med under själva ingreppet, så med andra ord så såg man säkert ut som en spärrballong kan jag tänka mig.
Men nu har jag varit hemma 2 dagar iaf, och det blir bättre och bättre.

När jag vaknade upp eller väcktes efter ingreppet så stod det en massa sköterskor där och ville man skulle kliva upp direkt och ta några steg, lite stapplande var det men det gick vägen, hade fruktansvärt ont i mellangärdet och fick således morfin mot det, smärtan försvann men ersattes med illamående :-P
halsen ska vi inte tala om, de fick tydligen problem med att sätta slangen i halsen så det blev lite sår där, men det gick över rätt så snabbt som tur var.
Magen gjorde så att jag inte fick i mig mer än 3 av de 5 dl vatten man skulle ha dagen efter op.
fick ha extra dropp.

Andra dagen så skulle det intagas 1,5 Liter vätska, lyckades sörpla i mig ca 7 dl, även det var för lite, så det blev lite mera dropp med näring.
En manlig sköterska kom å sa att han trodde att värken jag hade berodde säkert på att gasen inte gått ur kroppen så ett par tre rejäla brakskitar skulle vara det jag behövde, men vem kan släppa ifrån sig när det ligger 4 till i salen, fick gå runt med en sån där stång med droppflaskan hängandes, och försöka klämma fram nån brakare.
försökte klämma fram någon men kom bara småfjärtar. 

Men iaf så var de flesta sköterskor snygga :-) det enda som piggade upp en i den annars trökiga tillvaron, 

Kollade vikten idag för skojs skull, och med stora ögon så såg jag att jag minskat med 5kg, och det sen i måndags, alltså 1 kg per dag!!
Men det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att man knappt får i sig nåt, mina måltider ser ut som följande.

Frukost:     0,5dl vaniljyogurth + 1-1,5dl lättfill eller A-fil
Mellanmål: 1,5dl smothie "semper" från 1 år 
Lunch:       1,5-2dl varm soppa, Keldas släta soppor funkar bra, med en klick Kesella i för proteinets skull
Mellanmål: 1,5dl fil el yogurth
middag:     1,5-2dl varm soppa 
Mellanmål: 0,5dl V-yogurth + 1,5 dl A-fil

Vatten eller annan vätska som kaffe ska man ta mellan måltiderna, annars får det inte plats.

Låter riktigt enformigt och det är det, är så j*vla trött på soppa nu, vill ha nått att tugga på, men får väl hålla ut tills nästa vecka, sen blir det Puré mat, som te x mosade bananer, ägg, keso, fiskbullar, potatis, kalvsylta mm,mm
det man kan mosa ordentligt med gaffel ska tydligen fungera.
Stavmixer/matberedare är bra att ha.
 be safe grow old


Test- Nytt Mäsk från Geers

Har haft detta mäsk hemma ett tag nu, iaf 1 månad, så nu tänkte jag testa det lite hemma.
Ett vetenskapligt test såklart ;-)

1 Orange bunke med vatten fick figurera som en  sjö eller älv eller vad ni vill.
Mäsket var Mörtkung Special och Braxkung Special.
Mäsket blandades i 2 omgångar, med 10 min mellanrum.

Vi börjar med Mörtmäsket, brunt till färgen, blev lite mörkare när man blött upp det.
Filmade en kort sekvens när bollen precis nått botten på bunken, testade med en boll ungefär så stor som en tennisboll, kramade den lagomt hårt. som ni ser så är den skapligt aktiv och släpper från sig partiklar direkt.


Efter 1 minut så la jag i en såkallad topping, kramad lite lösare, den löser upp snabbare med tanke på att jag inte kramade den lika hårt som första.


Efter 5 min


Efter 10 min, fortfarande full aktivitet, har petat lite på mäsket med en pinne, som fick agera som en fisk som rör mäsket.
 

Tyckte själv att mäsket band skapligt bra, lagomt tungt/lätt, så man kan ha mer mat i mäsket om man vill, doftar väldigt gott.

Nu till Braxmäsket.
Färg Gul eller ljust iaf. Doftar väldigt gott och sött, smakade lite på det och tyckte att det inte var lika sött som de andra blandningarna från Geers, men det kan man ju fixa mera sötma om man vill.
Rätt så lätt mäsk, påminner om Gamma Feeder.

Filmsekvens från isläppet med braxmäsket, har redan lagt i en boll lika stor som på mörtmäsket, och lika kramad.


Som ni ser så är det mindre aktivt än det andra, men löser upp sig snabbt.

Efter 1 min


Efter 5min

Den lilla bollen helt upplöst

Efter 10 min och lite pillande med pinne


Doften är väldigt god och kommer säkert bli populär bland Braxfiskarna.
det är ju framtaget av bra fiskare, Constellation Team Colmic/Geer´s

Om ni är av annan uppfattning så hör gärna av er, kan ha bommat något, och vill ju göra mäsket rättvist.

DM- Mormyska

Var och kikade lite på Dm i Mormyska, som vart en promenadseger för Peter E.
Nu har han vunnit det mesta nästan, fattas bara Sm i både Mormyska och Internationellt mete sen är han med i Hall of fame :-)

GRATTIS PETER

Några bilder med Peter´s fångst samt en stolt Peter poserar.

Nästa år ska de lägga Dm serien senare, på våren, i hopp om att det kanske kan locka några fler deltagare och att det förhoppningsvis är lite bättre före på isen, sägs att det var lite tunggått med mycket snö.

Hade med mig lite mäskprover från Geer´s som Constellation team Colmic/Geer´s varit med och tagit fram.
De flesta tyckte det luktade gott, så gott att Peter inte kunde motstå att ta ett smakprov :-)
men de flesta tyckte att det kanske var i ljusaste laget braxmäsket, men det går ju att modifiera om med Leem eller färgpulver om man vill, mörtmäsket såg bra ut och luktade bra.

Ska testa mäsksorterna i en balja med vatten och fota förloppet, så man ser om det är aktivt eller inte, och hur lång tid det tar att lösa upp sig.
det reportaget kommer inom kort.


be safe grow old.

Tvåtusenelva

Nytt år och nya tag förhoppningsvis :-)
Lovade ju mera uppdateringar på denna sida, så nu kommer en ordentlig uppdatering, håll i er nu.

Ska in till Falun för operation, så nu är det väl dags för viktminskning iallafall tycker jag, blir nog ofrånkommligt att inte gå ner i vikt. om ni inte redan listat ut vad det är för operation så får ni väl fråga sen när ni ser mig i en ny version, av en lean mean fishingmachine ;-)

Det var väl största nyheten för i år, även om den kommer väldigt tidigt så är det stort för mig, ska in till falun
1 vecka innan op, för en sista koll, det enda som skulle kunne vara ett hinder är väl om mina blodvärden inte är som de ska vara, men tror det är helt ok. operationen är beräknad till 17 Januari. sjukskrivning ca 3 veckor efter det, blir till att äta flytande ett tag för att sedan puréa det mesta ett tag.

so long till next time.be safe grow old


RSS 2.0