Uppdatering

Då var det dags för en lite uppdatering.
Som jag skrev i ett blogginlägg förut så ska vi i vårat  lag fiska med Geer´s i år, tror det blir riktigt bra, så alla andra får se upp :-)

Geer´s börjar äntligen få iordning på sin hemsida, inget som är översatt ännu men hoppas att det kommer snart, ni kan ju testa med googles översättning men den lämnar oftast mer ??? efter än före, men har man bara lite fantasi så klurar ni säkert ut det. Tycker själv att det kommer lite sent med tanke på att förbeställningarna skulle vart inne redan i slutet på Januari. men som de säger bättre sent än aldrig.
http://www.geersfishing.be

Även Colmic börjar få ordning på deras hemsida med uppdateringarna, tyvärr endast på Italienska och Spanska än så länge, men man kolla in nyheterna för året iaf, googles översättning igen för er som känner att ni vill testa det igen.
http://www.colmic.it 
klicka er fram till Download och kolla in alla nyheter.

De har även en ny videosektion som man måste registrera sig för att kolla på. enkelt och snabbt att göra så kolla in detta också. Så har ni lite att göra under resten av vintertiden.be safe grow old


Bestämt mig

Kort inlägg idag.

Nu har jag bestämt mig om vilket håvskaft som ska inskaffas, Colmic Morfeus blev den lycklige att få handskas av mig :-)

 så här ser den ut, om ni missat den i mitt förra inlägg ;-)

Hade turen att få känna på den lite kortare varianten 4m hemma hos Roger, den kändes mucket bra, styv och lätt, precis vad jag var ute efter, nu blir ju såklart den längre varianten lite tyngre. men det blir iaf lättare an vad jag haft förut, nu hoppas jag bara att de aluminiumgängorna tål lite tuffa tag, så de inte korriderar bort eller vad man nu ska kalla det, de försvann iaf. 
Men det skaftet finns numer inte hos colmic vad jag sett i deras onlinekatalog, så de har väl säkert plockat bort den av den orsaken hoppas jag.


be safe grow old 

Håvskaft behöver man, men vilket?

Har fått 2 tips på metetorget om 2 håvskaft som jag funerar på.

Det första är Colmic Morfeus 5,3m


Colmic skriver detta om skaftet
Landing net handle made of high module carbon extremely rigid, fast, reliable and essential for the most demanding anglers.


Och det andra är
Garbolino NETSY TWIN SCOOP 366 5,5mSå här skriver Garbolino själva om detta skaft

Probably the best landing net ever made! If you want the best then the Netsy Twin Scoop gives you several handle permutations all into one! Made from high modulus carbon with Garbolino's unique Viper Process to give unrivalled strength and lightness.

Vad ska man med att så långt håvskaft till tänker väl många.
Ska försöka förklara det .
Långa skaft är bra att ha om man sitter högt över vattnet eller långt ifrån vattnet, men är också bra om man har växtlighet framför sig som fisken annars kan gå in i och fastna innan man når den.
iom att dessa håvskaft är  så kallad TaP skaft så innebär det att man kan dela på det och inte vara tvungen att använda det i full längd hela tiden så att säga.

Nackdelen med såna här sorters skaft är att Priset är ofta högre än vanliga teleskopiska skaft, och sen måste man tänka sig för om man är tvungen att rensa sin plats från växtlighet, risken finns då att delarna åker isär, till det ändamålet behövs således teleskopiska skaft.

Vad jag väntar på är priset på vad colmics håvskaft kommer att kosta
Garbolinos kostar ca 139 Euro i England ca 1500:-Svkr
Det är väl vad jag ka tänka mig att Colmics kommer att kosta ungefär, men jag väntar några dagar och får se om jag får reda på priset.

Nu är jag så jäkla fiskesugen på mete så det är som abstinensbesvär :-P
har ju inget annat val än att vänta på öppet vatten där jag kan sätta mig på boxen och njuta.


be safe grow old


RSS 2.0