Dag 2 Söderhamn "lite försenat"

Då var det dags att försöka minnas lite om dag 2, ska göra mitt bästa.

Började med att lyckas dra en plats som jag inte ville ha, peg nr 4 :-P
jaja bara att hoppas på att fisket skulle bli bra, började med att fylla på lite mäsk, och mäsket var enkelt, ca 3 kg Geer´s voorn och 2 kg svart skimmermix, hade lite kvar från dagen före så detta är en uppskattning om vad som fanns i baljan, hade första dagen i casters i mäsket, men denna dag beslöt jag mig för att skippa det, utan börja loosefeda maggot, hampa och majs när fisken kom.

skickade ut 5 bollar med lite mat i från början, för att de skulle ha något att plocka i.
Fisket började bra, fick nog ihop 2-3 kg första 20 minutrarna, för att sedan avta ordentligt, ingenting hände oavsett vad man gjorde, endast för de som satt längre ner på sektionen där ån var lite bredare, från peggen nedanför mig och till peg nr 1 så böjar ån att smalna av, och förmodligen är de det som gör att det tar längre tid för fisken att känna sig säkra nog för att börja käka mäsket.

var så dåligt att även Tom Östlund på kantplats nr 1 tog sig en promenad när fisket var som sämst, den perioden varade ca 2,5 timme, och det är inte roligt att snegla ned till de högre numrerna och se att de hivar fisk,
efter en lite stund så börjar även Berndt B röra på sig för en promenad. jag satt kvar som en liten räka, ihopp om att fisken när som hellst skulle ta modet till sig och börja nappa, när det var lite över en timme kvar så händer det saker, det börjar nappa !! då verkar fisken inte ha några som helst funderingar över varför vissa av dem öker i ilfart uppåt och lämnar tryggheten i vattnet.
Skrapade ihop 17040 gram, fiskade enligt mig själv bra när fisken började nappa, fiskade nästan uteslutande med Tap, testade några gånger med långspö då det går fortare, men fisken ville inte då, varför vet jag inte, men förmodligen för att det blåste åt samma håll som strömmen, och det blev en böj i linan som drog med sig flötet fortare an vad strömmen drog, så det blev tap för hela slanten. med tanke på att nästan hela min vikt kom upp sista timmen så var jag nöjd över fisket den stunden, men tänk om fisken varit där hela tiden !!!!!

Kommer iaf att deltaga på denna tävling så länge den finns, för det är ett riktigt roligt vatten.


be safe grow old 

Dag 1 Söderhamn

Första dagen avklarad i S-Hamn.
Fick plats 19 på B-sektionen mit på alltså, men på en plats som såg bra ut, hoppades på bra fiske, fick H Svedlund på min vänstra sida som sedemera vann den sektionen på lite över 30 kg. och lilla jag skrapade ihop 22 kg prick och hamnade på femte plats, inget pris till mig alltså, högsta vikten under dagen fick Anssi ihop om inte minnet sviker mig redan så var det strax över 50 kg.

mer rapport imorgon eller lite senare.

 


Nordic Bagging Meeting

Då var man på plats på hotellrummet i Söderhamn, laddad inför metet under helgen.
Hoppas på bra fiske, har iaf sett fisk inne i ån, och även de som testfiskade utanför tävlingsområdet.

Mer rapport kommer imorgon kväll hoppas jag, om jag orkar efter allt mörtslitande :-)

Mört

Blev så sugen på lite fiske under helgen så jag begav mig ut till Tunaån för att testa lite mörtfiske, och ev om det fanns nån brax kvar i ån eller om de backat ut.

Bjöd med Mamma på fisketuren, tyckte hon kunde väl lika gärna sitta ute i solen som att sitta hemma och inte göra nåt. tog med mig en extra stol till henne.

Väl på plats så började frågorna hagla, men herregud va grejer du har med dig, vad ska du med allt det där till, behöver du verkligen så många spön för att fiska, mm mm :-P Ni vet säkert vad jag fick stå ut med tills grejerna var vid vattnet och hon börjat bläddra i boken hon tog med sig.

Trodde först att det skulle bli svårfiskat, inte en krusning på ytan, och inte en fisk syntes till, brukar alltid visa sig löjor på ytanm men inte denna gång, Shit tänkte jag, nu blir det inte skoj om det blir dåligt fiske i kombination med modern på stranden och mycket grejer, då lär jag väl få höra att det skulle ha räck med ett 4meters med några maskar.

Gjorde iordning lite mäsk, som bestod av 2kg Geers Voorn samt 1kg skimmermix ifall det skulle finnas brax.
eftersom jag trodde att det skulle bli hårdfiskat så la jag bara i 3 små bollar i grunden för att inte övermäska för de få fiskar som kunde finnas kvar.
hade enbart tagit med mig TaP och valde att fiska 11,5m dvs mitt i ån, koncentrerade mig på enbart en plats.

Första utlägget med ett 2 grams Jolly som var aningen för lätt tyckte jag, men det fick väl duga, djupet var väl ca 4 m. iaf så napp direkt, och så fortsatte det hela turen jag var ute, försökte mäska bort dem för att kolla om det även fanns brax på plats, men enda som hände var att nappen kom tätare och fisken steg och tog betet på vtägen ner.
Lyckat fisk blev det och inga fler klagomål från modern som satt och kollade, men som även var frågande om jag inte skulle ge bort fisken eller varför jag i hela friden kastade tillbaka dom, svarade att hon kunde ju få dom om hon ville men det gick inte :-)

fick väl uppskattningsvis ihop ca 7-8kg på ca 3,5 timme, hade fått ihop betydligt mer om jag tagit med mig nåt långspö som jag nu i efterhand ångrar att det inte följde med, hade varit bra träning till söderhamn, inte för att mörten är i samma storlek men man hade fått in lite känsla för långspöoch kunde träna på snabbheten som kan vara bra om det nappar bra i S-hamn.

hoppas jag hinner med nåt pass till innan dess.


be safe grow old


RSS 2.0