ligger i hårdträning för fisket

Nu var det några dagar sen jag skrev något i bloggen, men ha hittat lite tid till det nu.
Som det står så ligger man i hårdträning för fisket, både sommar som vinter ;-)

Tränar på F&S gym, för vinterns pimpeltävlingar, men mest för hälsans skull naturligtvis, ska inte träna för mycket, då hinner ni väl inte se mig på isen, bara snömoln haha.

Har hittat tillbaka till propilkki också, mycket rolig avkoppling om man har lite tid över, är väl inget man kan överföra på isen precis, men roligt hursomhelst, är ute på nätet och spelar, mest ryssar och polacker som är där, men har även fiskat mot svenskar och norrmän, några kända personer har man sett på isen :-)

men har även funderat på mormyskafiske, som jag ska prova och se om det kanske är något för mig, vi får se.


be safe grow old


Vintertid !!

Sitter här framför datorn kl 08,00 på en söndag morgon?????? Varför, kan ju inte sova som normalt folk, vaknar alltid kl 08,00, vet inte varför, skulle jag mot förmodan sova lite längre så ringer telefon, lika säkert som ett brev på posten. men ska ju jobba senare idag så det spelar ingen roll.

Denna helg pågår Top Mix Superkardull Nere i Nyköping på piren,
skulle hemskt gärna vilja ha varit med, för sent på hösten så är det stor fisk man är ute efter.
Men iår blev det tydligen inte så vad jag har hört, kan bli så ibland, blev väl lika förra året också om jag inte missminner mig, får hoppas att grabbarna får bättre fiske idag.be safe grow old


Söderhamn då ?

Jaha, då var Söderhamn avklarad, min sista metetävling för året, tråkigt men sant, hade gärna åkt på Kardulltävlingen på Piren i Nyköping, men ekonomin satte stopp för det :-(

Från början,
Eftersom jag skulle fara ensam till söderhamn, så beslutade jag mig för att åka redan på fredag eftermiddag.
för att slippa kliva upp så tidigt på lördag morgon.
snirklade mig fram till slut till vandrarhemmet, sängen var stenhård, så när jag vaknade lördag morgon så var jag stel och öm i varje led som fanns.

träffade resten på parkeringen till samlingen kl 09,00. kollade ån litegrann, det man hört några dagar tidigare så var det mycket fisk högre upp i ån, så höga nummer var att föredra tyckte npg de flesta.
Vid lottningen så drog jag peg2, näst kant högst upp, yippiie tänkte jag, och f*n vilken lyckost tänkte nog många andra, kom till peggen och såg att längre spön än 7 meter var uteslutet, det var smalt.
Hade tagit ur toppen på mitt 7meters och satt in elastic i det, vilket visade sig vara på tok för spänd, fick en vild brax på ca 1,5 kg och elasticen rörde sig inte en cm, men strunt i det.
Det hela började med att vi högst upp ovanför sista bron, inte hörde mäsksignalen utan så att de börjat mäska när vi tittade neråt, men starten hörde vi iaf.
Spön jag valde att plocka fram var en 6 meters och en 7 meters, som blev lika långa eftersom toppen var borta på sjuan. femman hade jag kapat ner toppen på, så den passade i längd med 4,5 meters, 4 spön totalt och jag hade ån täckt :-)
lade i 4 apelsiner på 6-7 meters platsen och 2 mandarinstora på 4,5, började bra med 2-3 skimmers runt 2-4hg och 2 mörtar på samma vikt på långa platsen, men sen var det stopp, testade korta platsen, fick 2 mörtar direkt, sen stopp där med ??
Hade väldigt försiktiga napp, där fisken verkade bara ta betet i munnen sen stod de stilla, så det såg ut som om flötet draggade på botten, men få ville fastna, flera gånger fick man enbart upp nåt fjäll på kroken,  vilket jag tyder som att det fanns mycket fisk på plats men inte riktigt på tagen, harvade bra länge och fick någon enstaka ibland, sista halvtimmen så började det nappa lite bättre, och det började samtidigt visa sig fisk ovanför, som tydligen var på väg ner till oss, men det var för sent.
7100 gr skrapade jag ihop för en usel 7:e plats, kände att jag bommat nåt i fisket eftersom det fanns fisk men inte fick dom att nappa. får fundera över det ett tag.

Söndag, Då ville jag hamna högt upp igen då jag trodde att det skulle vara mer fisk där idag än igår.
Men blev lottade till peg 32, långt ner, Peter Eriksson fick 31.
Peter började med några snabba fiskar, även jag fick nån i början, men sen var det lika stopp. vad i hela friden gör jag för fel tänkte jag!!!
nåt som var helt fel hade jag kommit fram till att jag gjorde, men vad. Provade allt, överdjup, ovanför botten inget hjälpte, fick nån fisk då och då, som tur var hade jag plockat fram T-P, det fick jag fisk med, provade med jämna mellanrum med metspö, men inget som gjorde att jag fortsatte med det, ingen på min sektion hade väl nå överdrivet bra drag på fisket, så det fanns ju fortfarande chans, om nu fisken började nappa ordentligt.

Peter E sa när det var ca 1h 45min kvar att han fick fisken en bit ovanför botten, hade ju testat det innan tänkte jag,
men iaf så provade jag igen med det, och det visade sig att nu var fisken där, eller så var det jag som inte fiskat så högt ovanför botten tidigare, men avslutade resten av tävlingen  med metspö,
sista 10 min testade ja 4,5 meters platsen, och det var fisk där med,
mest skimmers tyckte jag men de låg på ca2-3hg.
fick ihop strax över 17 kg, och kom tror jag sjua igen. Peter fick ihop ca 21kg tror "jag kan ha fel"
vinnarvikten blev på den sektionen 23kg.
Sektionen nedanför vanns av Patrick Liss på otroliga 51,5kg, Grattis Patrik.

Nu blir det att fundera och grubbla över vad som jag gjorde fel och göra ändringar efter det till nästa år.


Nu blir det väl till att stuva undan metegrejerna och ta fram vinterprylarna, har ju funderingar igen på detta med mormyska, man får ju mäska :-)


be safe grow old

Något nytt under solen månne??

Nja inget nytt från min sida

Håller som bäst på med förberedelserna inför helgen, knyter några tackel på 0,18 huvudlina, nu blev det inte så många för den grovleken tog slut !!! sånt får bara inte hända, får klara mig med de tackel jag har och knåpa ihop några på lite tunnare lina, ska försöka att inte krångla till det hela, utan försöka hålla mig till få spön, det enklaste brukar vara det rätta, Take-apart spöt blir nog upptacklat tror jag, kan vara bra om man hamnar på fel ställe.

Men egentligen vill jag fiska på 4,5-7m spön, rullspön åker med, men endast 2 st, ett 13´ matchspö som jag har slider på, och 1 Feederspö. men dessa åker nog endast fram om jag ser att andra tar fram rullspön eller om jag hamnar i hamnbassängen.
Pratade med Patrick idag och han lät lite förvånad över att jag nästan valt bort att ta med nåt braxmäsk,
så nu fick jag beslutsångest, ska det med eller inte, vill ju hålla det hela enkelt, men samtidigt så kan man ju ha braxmäsket i bilen, det ligger ju inte i vägen där så att säga. vi får se vad jag hittar på.
I så fall kommer det att bestå av Top Mix VIP och Top Mix CoVaLa med en påse nullens för lite sötma :-)
Mörtmäsket blir nog Traper Magic och Concours eller Roasted, gillar doften av Roasted, Magic har jag alldrig använt förut så det ska bli en ny bekantskap.

Men som sagt så åker jag nog redan imorgon eftermiddag/kväll för att slippa kliva upp så nedrans tidigt på Lördag, för en biltripp på ca 18-20 mil.
som jag skrev förut så kan jag lika gärna var på plats redan på Fredag för att pilla mig i naveln och vara pigg och fräsh på lördag morgon, kanske tom en Mcdonalds frukost om det finns sånt där i S-hamn.

Nog med spekulationer, de brukar iaf krasa efter man kommer fram och ser förhållandena på plats.


be safe grow old

Gym och bilder som inte blev av

Lovade ju igår lite bilder eller film på tstet med elastic i spöt, nu blev det varken bilder eller film.
Var väl ärligt sagt lite feg när det gällde att ta i ordentligt, men spöt höll för en på hampa 400gr iaf, det låter lite men sätt det i andra änden på ett spö så blir det tungt, Nästa testrunda för grejerna får bli söderhamn.
Såg att Storm gjort en massa tackel, så nu måste man sätta igång med det också :-)

Det pratas om en sektion i hamnbassängen i söderhamn, undrar om det blir mest brax där så man måste göra iordning en sån blandning med.
tänkte man skulle slippa 2 olika mäskblandningar eftersom det är mörtfisket som lockar, ine för att jag har emot brax, men det är så sällan man fiskar efter mört nuförtiden, och allra helst efter stor mört på tävling.
får väl locka dit mörten annars då :-)
Tror jag åker dit redan på Fredag, kan lika gärna sitta på vandrarhemmet å dega som jag kan sitta hemma å rulla tummarna på kvällen.


be safe grow old


Nytt försök idag

Börjar med Läkarbesöket igår för värken jag haft i tumme, pekfinger och armbåge.
Han konstaterade att det var Tennisarmbåge ? å jag som inte spelar tennis, måste bero på jobbet skulle jag tro.
Fick iaf en kortisonspruta :-( ni som tagit sån vet vad jag menar, det gör så j**la ont, men nu hopps jag att det ska bli bättre, som det kändes igår efteråt och som det känns nu så blir det inte ett dugg bättre, men det kunde göra ont ett tag fick jag höra. så vi hopps det går över.

Nu till testet, skulle ju fixa iordning mina spön till helgens drabbning i Söderhamn, med elastic å grejer, tänkte göra det häromdan men spöt gick sönder innan elasticen kom på plats, nu har skaffat en ny del och fått dit gummit, så idag blir det till att gå ut på gräsmattan å provlyfta, tänkte testa med 400gr "en påse med mald hampa" :-)
Men är lite orolig för detta test, håller inte spöt så har jag inget i den längden som passar till det fisket, har ett till spö i den längden, men det spöt törs jag inte lyfta nåt stort med. men jag ska iaf prova. ska ta några bilder eller kanske filma lite :-)
rapport kommer om en stund.


Vagn/kärra

Håller just nu på med att kolla vad det finns för vagnar/kärror som kan användas till metet,
Finns en suppsjö med olika vagnar i UK, men då tillkommer det frakt å sånt.

Vagnen jag vill ha ska vara robust, lätt att fälla ihop, och orka med lite vikt, som ni metare vet så har man bra med grejer med sig :-P
Har sett Prestons Space shuttle MKII och den ser bra ut, men har alldrig sett någon live, försöker ta reda på mer info om den.
Sen finns det ju dom som ser ut som en plattform, och som kan användas som en plattform, med avtagbart hjul under och handtag, ungefär som en platt skottkärra, men där vet jag inte om min box får plats" storleksmässigt"
hade jag jobbat kvar på verkstan så hade jag själv gjort en sån, men nu har jag ingen möjlighet till det.

 Denna är jag lite spekulant på, dubbla hjul så man slipper balansera för mycket.

 så finns det denna modell, finns andra med hjulet mer centrerat, så vikten kommer rätt. ser också bra ut, men ingen av dessa finns att beskåda i någon affär  här i Sverige. väldigt tråkigt tycker jag.

Har ju hela vintern på mig att bestämma mig för vilken jag vill ha och köper.


be safe grow old

Dalakampen

Då var helgen fiske över,
Kan säga direkt att det var en helg som jag inte fiskade bra överhuvud taget, vet inte vad som hände, men så är det iaf.

Lördag,
Tittade på termometern när jag vaknade -2, jaja tänkte jag det var ju inte så farligt, det blir ju varmare om en lite stund, prognosen var sol på förmiddagen och regn på eftermiddan.
Med endast 11 st deltagare så blev sektionerna 6 på braxsträckan och 5 på mört, vi mäskade upp en plats extra efter tävlingen.
Drog lotten och hamnade på mörtsträckan, peg 10, Jonas G hamnade på kanten peg 11, resten var 9 Uffe Hedlund, 8 Stefan Svee och 7 Krister Bergman.
Vattnet var lite högre än normalt, så vi blev tvugna att sitta i vattnet, kladdigt och smetigt var det,
Denna gång ville jag ha in mörten på 7 metarn, så jag la i ca 7 bollar där och 3 på 9 metarn,
hade även en feederplats som jag lobbade ut ca 5 feedrar på, började på feeder, när vi fick börja så började de flesta på feedern, alla fick utom jag!!! det nappade med fick inte fast nån, ingen fara än tänkte jag efer ca en kvart, testade nian och fick en mört efer ett tag, enligt Jonas så hade han fått ca 15 fiskar redan på feedern.
Fick alldrig igång fisken under tävlingen, så jag vägde in 2560gr,Dåligt!! Jonas slog mig med 2680.
Uffe vann på ca 4700 och krister tvåa på 4400 stefan 5a på 1800, vikterna är jag inte riktigt hundra på men placeringarna stämmer.
Jag kom alltså näst sist på sektionen.
Vi hörde rykten om att Karl-Olov Vikström fick bra på andra sträckan, så man hade lite press på sig att få ihop lite vikt, eftersom jag trodde att det var vikterna efter 2 dar som gällde.
Hörde senare att Karl Olov vann på 17kg peg2 och närmast hade 7kg peg3, fisken var parkerad på ett ställe.
Måste säga att vinden och regnet som kom gjorde det hela mycket kallt.

Söndag!
En deltagare kunde inte komma dag 2, så nu var vi bara 10,
vi bestämde oss för att plocka bort peg 1 på braxsträckan, Folke A som satt där dag 1 hade enbart 960gr?
Vid lottningen så var det naturligtvis peg 2 som var den plats som man skulle dra idag, var hamnade då jag,
jo så långt bort från den som möjligt peg 6, typiskt tänkte jag.  men jaja fisken har ju fenor så dom kan ha simmat från den platsen, så var tankarna före, Peter E och Marcus C kom förbi innan start, de fiskade på mörtsträckan. de sa att det fanns mycket snorgärs som störde, men att det även fanns stor mört efter kanten som de tipsade på att jag skulle satsa på, för de trodde inte på platsen, Marcus hade ju setat på denna peg dagen före och Peter på peg 5.
Vägrade att lyssna på dom för här skulle minsann baggas brax/skimmers.
de som fick fisken var de som hamnade på peg 2 och 3, Bergman hamnde på peg 2 så han vann på 10kg och Stefan peg 3 hade 7kg, Jonas som hamnat bredvid mig igen peg 5 fiskade bra på slutet och fick ihop 5kg,
Ulf H fick ihop ca 2700 och lilla jag 2kg, osäker på vikterna igen, men platserna är rätt.
Sorgärsen hade tydligen kommit för att stanna, för har alldrig fått så många under en tävling förut :-P
Vad hände under tävlingen då dag 2,
jo jag lyckades knäcka mitt bolognesespö på den tredje grövsta delen på 2 ställen, kroken fstnade i träden bakom mig och då small det, det var lite vanskligt att fiska med Bolo eftersom jag hade lite träd som låg lite illa till och blåsten som gjorde det hela svårare, då gick det som det gick.
Det var både blåsigt och kallt större delen av tävlingen, solen tittade fram ca 10 min och värmde upp oss, tills det var dags för regnet igen, det var så kallt så när jag fiskade feeder och hade spöt på benet så hoppade toppen av både blåsten och att man darrade av kylan.
men jag hamnde sist på sektionen och fiaskot var ett faktum.
nu gäller det att inte deppa ihop utan att ta lärdom av detta och göra bättre ifrån sig till nästa år.
Får ta igen detta i Söderhamn istället.

har några bilder från tävlingen.  

 Jonas innan tävling dag 1 på mörtsträckan.

 mörtsträckan dag 1 från min peg

 passade på när det var uppehåll och nästan vindstilla att fota mitt spö, som inte fick den test jag trodde på innan.

det var allt för denna gång.


be safe grow old

Dagen före

Då var man i full gång med uppladdningen inför Dalakampen, som hålls i Myckelby "Dala-Husby".
Lite ändringar i förberedelserna blev det ;-) Tänkte göra det enkelt denna helg då vädret sägs bli tråkigt, snöblandat pratas det om, brrrrr.

Kom på just nu att några bolotackel måste knåpas ihop, sånt blir det nu.
Måste försöka komma ihåg kameran tills imorgon.
Rapport kommer, håll utkik :-)


be safe grow old

RSS 2.0