Årets Metepremiär

som sagt, så vart det premiär för min del på fredagen, den 23/3 ör de som vill vara exakta.
Kom ner till ån och vart glatt överaskad över att strömmen inte vara så hård som jag kanske trodde litegrann.
Alltid svårt det där med att välja flötesstorlek genom att bara titta på vattnet och försöka gisa sig till flötesval,
Men jag brukar alltid ta ett jag tror passar, sen så utan att kapa linan någonting så håller fäster jag linan i spöt som vanligt och med full linlängd och flötet inställt så att jag med säkerhet vet att det inte släpar i botten, så testar jag md flötet i vattnet, står flötet bra så är det bra, annars så är det lättare at se vilken flötesstorlek som behövs.
Denna gång räckte det med ett 3 grams bubble i början. Efter ett tag så ökade strömmen, och som ett brev på posten så fiskade jag bort ett tackel, perfekt tänkte jag NOT. men det vara bara att byta och se glad ut, fiskade bort ytterligare 2 tackel under dagen.
Hur jag fiskade?
Jo, det var 11,5 meter ut, och botten grundade upp litegrann nerströms, inte mycket, men det skillde ca 1 dm på 1 meter, beslöt mig för att ställa in flötet så betet nådde botten på det grundare partiet.
Mäsket var GEER´s 1 kg och Svart leem 1 kg, och det räckte hela fisket. började lugnt med 3 apelsinstora bollar för att sedan öka på om fisket blev bra, men det enda jag behövde göra var att toppa upp emmellanåt,
För nån fisk fick jag inte.
Trodde ett tag att det nappade, för flötet ryckte till för att sedan glida ner under vattenytan, Fisk tänkte jag, krokade och upp kom ett långt grässtrå :-P
rycket blev väl när strået kom på linan och när den gled ner till bulken så sjönk flötet.
Men premiären är iaf avklarad, trodde jag skulle känna mig mer ringrostig än vad jag trodde, men det var som om jag fiskat för typ en vecka sen, det enda var sätta upp grejerna.
Skitade ner min nya box iaf, och den var skön som tusan, tror tom att det gjort sätet lite mjukare än förut.
eller så är det att sätet inte bottnar av min tyngd längre :-)
Nästa fisketur är inte långt borta, så håll utkik, för det kommer mera :-D
be safe grow old

Fiskepremiär?

Snat är det dags för årets fiskepremiär, har kollat isen och hoppas den är borta till helgen, som det åg ut när jag kollade och väderprognossen för de närmsta dagarna så ser det riktigt bra ut.
Så helgen blir ett mål, då ska det fiskas, om det inte blir på det tilltänkta stället får jag hitta nåt annat ställe.
stay tuned, mer följer :-)

RSS 2.0