Svacka !

Käner mig riktigt down just nu, vet inte vad det beror på eller vad som gjort så man kan känna sig på det viset,
jobbet, fritiden eller bara livet i sig självt. kanske tagit åt mig för mycket .

Iaf så har jag för att rensa mina tankar för en kort stund varit och rekat lite efter nya platser att fiska på.
Tunaån  är det jag varit och kikat lite extra på igår.

Ett nytt ställe växer fram, eller rättare sagt kommer fram efter det att de håller på att rensa ut sly och dyligt från å kanterna.
Men det ser tyvärr ut som om det är lite för långgrunt på de flesta ställena. vissa ställen går det att fiska från hoppas jag, men svårt att se eftersom det ligger is kvar efter kanterna, så man ser inte var vattenlinjen ska gå riktigt.
men så länge det är lågt vatten så kan man sitta där och filosofera med spöt i näven, vet ej djupet på sträckan, men skulle tippa på 3-4m, verkar vara standard på ån, förutom vissa ställen då.

Men såg några andra storfiskare medans jag spanade.

trodde det var 2st först, men på datorn fick jag se att det var 3 st hägrar, den längst bort trodde jag var en smal stubbe, detta är inzoomat från ca 200m.
Men det finns ljus i tunneln när det gäller fiske åtminstone, ÖPPET VATTEN :-)
stay tuned more to come ;-)


be safe grow old


Mäskförråd !!

Var ner till källaren för att kolla hur mycket mäsk som jag hade kvar sen förra året,
och det var mycket !
 Top Mix

Traper
den som är uppmärksam ser att det även finns ett par Sensas lådor.

Hade om jag velat kunna hoppa över mäskbeställningen för i år.
Men eftersom jag ofta även använder mig av det lite dyrare/finare mäsket när jag inte är på tävling så blev det en beställning iaf. egentligen enda sättet att bekanta sig med nya sorter, och få förtroende för dom.
Har egentligen ingen betämd blandning för olika arter, eftersom en blandning funkar på ett ställe och en annan på ett annat ställe, så brukar jag nästan enbart kolla om det ska vara lite grövre eller finare, beroende på var jag åker.
I år blir det till 2 st okända vatten för min del, så det blir att höfta till en blandning.

Arboga= blandat med brax mört mm, lite svårare där, kan bli mycket fisk enligt tidiga rapporter, lite finare blandning med mat på betesbordet, så jag själv kan avgöra när det behövs mer.

Norrköping= Mycket brax, så det får bli en hyffsat grov blandning, med mycket mat.


be safe grow old

Asien ger sig in i metevärlden ?

Nu börjar asiaterna göra mäskm men främst för UK hittils vad jag har förstått.
Verkar för mig lite överdrivet med så många olika ingridienser i en mäsksort, men enligt vetenskapsmännen så ska det även vara bra för fisken.
Undrar när den kommer till Sverige :-) alltid roligt när något helt nytt kommer


Snart!

Tunaån strax ovanför tunaåstrand, man ser bron som går över till den lilla ön som finns där, mycket bra fiskeplats på våren, men ofiskbar just nu :-P


Stigen ner till enligt mig den klart bästa TAP-platsen för stor Id och brax på våren, och nuförtiden även mitt i sommaren och höstkanten.


uppströms fiskeplatsen


nerströms


Mycket snö kvar än, gick upp till knäna när jag travade ner till ån,
Men när dessa kort togs så regnade det litegrand, så förhoppningsvis så försvinner isen snart, så man kan bära ner grejerna och starta metesäsongen.

Tänkte hinna med några pass innan snösmältningen höjer vattennivån och strömmen tilltar,
Kanske ska testa fiska den tiden fast det kanske kommer att krävas väldigt tunga flöten, låter som en utmaning men det blir nog några pass under den tiden :-)

Men först av allt så måste ISEN försvinna.
verkar som man blir tvungen att införskaffa stora flöten.


be safe grow old

snart dags :-)

Då var inte långt kvar då, att få börja meta igen :-)
Dags att kolla igenom grejerna och börja knyta tackel och tafsar igen då,
Har en hög med tackel från förra året som inte blev använda, de får vara så länge, ska kolla upp dem bara så att de är fortfarande ok att använda.
annars blir det några nya, mest plattflöten tror jag att det blir, men måste ju ha några med vanliga flöten också, kanske inte alltid man behöver platta flöten.

Har iaf beställt 2 nya toppar till mitt TAP, hoppas jag hinner få dem innan Halasca open, Arboga ån.
har inte riktigt bestämt mig om jag ska köra med dubbel elastic i topparna eller Hydro, bägge har sina användningsområden,

Nu har inte jag kört så mycket med dubbel elastic, men har fått känslan av att den kanske är aningen bättre vid baggingfiske eftersom den är mjuk vid krokningen och inte töjer ut sig som hydro, mera proggresiv alltså,

Hydroelastic är bra även den med stor fisk på tapeten, men eftersom den töjer sig mer så tar det kanske längre tid att få in fisken.
Ska testas vid Tunaån ordentligt, vilken av dessa jag ska lägga i topparna, blir nog en kompromiss där skulle jag tro, några toppar med Hydro och några med dubbel elastic.


be safe grow old

RSS 2.0