Mört

Blev så sugen på lite fiske under helgen så jag begav mig ut till Tunaån för att testa lite mörtfiske, och ev om det fanns nån brax kvar i ån eller om de backat ut.

Bjöd med Mamma på fisketuren, tyckte hon kunde väl lika gärna sitta ute i solen som att sitta hemma och inte göra nåt. tog med mig en extra stol till henne.

Väl på plats så började frågorna hagla, men herregud va grejer du har med dig, vad ska du med allt det där till, behöver du verkligen så många spön för att fiska, mm mm :-P Ni vet säkert vad jag fick stå ut med tills grejerna var vid vattnet och hon börjat bläddra i boken hon tog med sig.

Trodde först att det skulle bli svårfiskat, inte en krusning på ytan, och inte en fisk syntes till, brukar alltid visa sig löjor på ytanm men inte denna gång, Shit tänkte jag, nu blir det inte skoj om det blir dåligt fiske i kombination med modern på stranden och mycket grejer, då lär jag väl få höra att det skulle ha räck med ett 4meters med några maskar.

Gjorde iordning lite mäsk, som bestod av 2kg Geers Voorn samt 1kg skimmermix ifall det skulle finnas brax.
eftersom jag trodde att det skulle bli hårdfiskat så la jag bara i 3 små bollar i grunden för att inte övermäska för de få fiskar som kunde finnas kvar.
hade enbart tagit med mig TaP och valde att fiska 11,5m dvs mitt i ån, koncentrerade mig på enbart en plats.

Första utlägget med ett 2 grams Jolly som var aningen för lätt tyckte jag, men det fick väl duga, djupet var väl ca 4 m. iaf så napp direkt, och så fortsatte det hela turen jag var ute, försökte mäska bort dem för att kolla om det även fanns brax på plats, men enda som hände var att nappen kom tätare och fisken steg och tog betet på vtägen ner.
Lyckat fisk blev det och inga fler klagomål från modern som satt och kollade, men som även var frågande om jag inte skulle ge bort fisken eller varför jag i hela friden kastade tillbaka dom, svarade att hon kunde ju få dom om hon ville men det gick inte :-)

fick väl uppskattningsvis ihop ca 7-8kg på ca 3,5 timme, hade fått ihop betydligt mer om jag tagit med mig nåt långspö som jag nu i efterhand ångrar att det inte följde med, hade varit bra träning till söderhamn, inte för att mörten är i samma storlek men man hade fått in lite känsla för långspöoch kunde träna på snabbheten som kan vara bra om det nappar bra i S-hamn.

hoppas jag hinner med nåt pass till innan dess.


be safe grow old


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0